Panimo Honkavuori kahmi mitaleita Asia Beer Challenge 2020 -kisassa

Joensuulainen Panimo Honkavuori osallistui kisaan 15 oluella, joista peräti 12 palkittiin.

honkavuoren panimon oluita

Palkitut oluet:

Double Gold Medal
– Taiga lakritsiporter
– Emigrantti American strong ale
Gold Medal
– Carelian Blonde Belgian blonde ale
– Double Doc Emeritus Carelian strong ale
– Taiga North Carelian porter
– Tumma Heili tumma vehnäolut
Silver Medal
– Äkäsen eukon hieno lager
– Anoppi kuiva ipa
– Viskitynnyrissä kypsytetty Taiga vahva porter
Bronze Medal
– Heili vehnäolut
– IPA 347
– Grand Cru Carelian Barleywine

”Lähtemällä mukaan kisaan, halusimme selvittää, miten oluemme otetaan Aasiassa vastaan. Kilpailumenestyksen ohella palkinnot tuovat Panimo Honkavuorelle uskottavuutta ja mitalit ovat varmasti parhaimpia referenssejä hyvistä tuotteista. Tuntuu todella mukavalta, että kilpailussa voittaneet oluet ovat ylittäneet tuomariston korkeat standardit ja hyväilleet heidän makuhermojaa. Voitto kansainvälisessä olutkilpailussa on aina hieno asia myös suomalaiselle oluelle ja olutkulttuurille. Mieluummin sitä myy hyvää olutta.”, kertoo panimon myyntivastaava Oona Heikkinen.

Myös Suomen Paras Olut -kilpailuun osallistuvan Panimo Honkavuoren tuotantotiimi on tyytyväinen saavutukseen.

”Onhan tämä nyt hienoa, mutta eniten odotan kotimaisen Suomen Paras Olut 2020 -kilpailun tuloksia ja odotukset niistä kisoista ovat
luonnollisesti korkealla”, kertoo tuotantovastaava Markus Tanninen panimon tiedoteessa.

Aasian markkinoille tähyäville tuotteille suunnattu Asia Beer Challenge arvioi sokkotestein tuotteita lähes 200 eri kategoriassa bittereistä erikoissiidereihin. Yli sadan sisäänostajan raati valikoi kiinnostavia tuotteita ja tuottajia, jotka tarjoavat tuotteitaan Aasian valtavalle markkina-alueelle.  Tuomaristo edustaa hotelli- ja ravintola-alaa, kauppa- ja tavarataloketjuja, jakelijoita sekä yksittäisiä toimijoita. Tuomareina toimivat alojen sisäänostajat, asiantuntijat ja päätöksentekijät. Oluet ja muut juomat arvioidaan ulkonäön, makuprofiilin, tuoksun ja rakenteen pisteyttämisellä. Hong Kongissa vuosittain järjestettävä kilpailu kuuluu samaan organisaatioon China Wine & Spirits Awards, Women’s Wine & Spirits Awards ja European Beer Challenge -kisojen kanssa. Kisojen avulla promotoidaan tuotteita uusille markkina-alueille. Voittajat saavat muun mediahuomion lisäksi käyttöönsä myös kilpailun mitalituotetarroja.

Lähteet: Asia Beer Challenge ja Panimo Honkavuoren tiedote

Kuva: Panimo Honkavuori

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!