Panimoliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen siirtyy uusiin tehtäviin

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen jättää tehtävänsä ja siirtyy Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtajaksi 16.5.2024. Loikkanen on johtanut Panimoliittoa vuodesta 2020 lähtien ja tunnettu alan aktiivisena keskustelijana.

Tuula Loikkainen

– Kiitän Tuulaa Panimoliiton toiminnan luotsaamisesta tapahtumarikkaina viime vuosina. Liiton suunta on kuluneiden vuosien aikana selkiytetty ja perusta, jolle uusi toimitusjohtaja pääsee rakentamaan tulevien vuosien aikana, on Tuulan ansiosta vankka, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton puheenjohtaja, Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

Loikkanen seuraa uudessa työssään Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) toimitusjohtajana Kari Luotoa, joka siirtyy Kaupan liiton toimitusjohtajaksi. Luodon aikana PTY on ollut aktiivinen mm. viinien kauppaantuonnin osalta.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on yksi Suomen vanhimmista toimialaliitoista. Olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen elinkeinon edunvalvoja aloitti toimintansa vuonna 1902 nimellä Suomen Panimoteollisuus Yhdistys. Nykyään itse panimoala työllistää suoraan noin 2 000 henkilöä ja koko arvoketjussa, pellolta tuotannon ja myyntikanavan kautta kuluttajalle, työllistävä vaikutus on noin 24 000 henkilöä. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuus kerryttää valtion kassaan vuosittain yli 2 miljardia euroa verotuloja.

Panimoliiton hallitus aloittaa uuden toimitusjohtajan rekrytoinnin välittömästi yhteistyökumppanin välityksellä. Liiton väliaikaisena toimitusjohtajana toimii oikeustieteiden maisteri Katriina Jaakkola, kunnes uusi valittava toimitusjohtaja aloittaa.

Lähde ja kuva: Panimoliitto

Katso lisää:

Panimoliitto: Alkoholijuomien maahantuonti aiheuttaa huomattavat verotulomenetykset