Panimot ilakoivat aprillipiloilla!

Aprillipäivä on nykyään hauskojen somepilojen juhlaa. Olutposti osallistui omalla panoksellaan, mutta kekseliäitä olivat myös panimot ja juomatoimijat ympäri Suomea.

Tornion panimo vaihtoi heti aamulla toimitusjohtajaa ja ilmoitteli siirtävänsä koko toimintansa Viroon. Torniossa sijaitseva panimo ilmoitettin myytävän huutokaupalla. Kuten aprillipäivän tiedotteessa sanotaan: – Me nyt vaan hävittiin tämä yritys palauttaa 140-vuotinen panimoperinne alkuperäiselle paikalleen. Uusi johto päätti jatkaa siitä, mihin aiemmin kiinteistökompleksin omistanut kansainvälinen suuryhtiö jäi vuonna 2013, eli panimo puretaan ja laitteet myydään. Tervetuloa siis huutokauppaan 1.4.2021 klo 19.00 alkaen osoitteessa Panimonranta 3, Tornio, ”vanha” toimitusjohtaja Kaj Kostiander kertoi.

Viisi espoolaista panimoa ilmoittivat hekin siirtävänsä koko toimintansa ulkomaille, Latviaan. Tosin uuden Espoo United Baltica  -panimon Baltian myyntialueesta vastaava Christian Holmlund Salamalta painotti aprilipäivän tiedotteessa, että kyseessä ei ole veropakolaisuus. – Suomi on edelleen maailman onnellisin maa, jos alkoholialan yrittäjiltä kysytään, Holmlund tähdentää.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ilmoitti eilen aprillipäivänä lanseeraavansa ensimmäisenä Suomessa alkoholiprosentiltaan miinusmerkkiset oluet, joiden luvattiin mullistavan koko juomamarkkinan.  Näin tuotteiden synnystä kerrotaan tiedotteessa: Tuotteet syntyivät sattumalta alkoholittomien oluiden kehitystyön ohessa, kertoo myyntijohtaja Marko Taskinen.— Kuten tiedetään, niin Laitilan alkoholittomien Kukko-oluiden lyömätön maku johtuu valmistusprosessista: ne tehdään poistamalla alkoholi valmiista oluesta. Erään kerran poistaminen onnistui meiltä yli odotusten, kun alkoholinpoistolaitteisto oli unohtunut päälle ylimääräisen työvuoron ajaksi. Olimme hämmentyneitä, kun tajusimme, mitä oli tapahtunut: miinusolut oli syntynyt, Taskinen kuvailee.

Maistilan panimolla aprillipäivänä kerrottiin somessa panostettavan panimomyymäläm viihtyvyyteen peliautomaatin avulla. ” Tutkimustemme mukaan jokaisella itseään kunnioittavalla kioskilla ja kaupalla tässä maassa tulisi olla eteisessä kansanterveyttä edistävä pelikone tai mielellään pari.Nyt pelaaminen onnistuu meilläkin! – kertoo yrityksen somepäivitys.

Turkulainen Orava Brewing kertoi aprillipäivänä siirtävänsä panimonsa Poriin. Yrityksen Facebook-sivuilla kerrotaan myös uudesta panimon johtajasta:”Orava laajentaakin nyt toimintaansa ja avaa uuden panimon Poriin, johtajaksi on kutsuttu porilainen Salmen Pasi. Siirto Turusta Poriin on synnyttänyt suurta mielenkiintoa sekä kotimaassa että johtavissa ulkomaisissa tarjoajissa. Salmen Pasi siirtyy tehtäviinsä Kemiran pääluottamusmiehen tehtävistä. Hänet tunnetaan aktiivisena liitto-oravana.

Suomalainen tislevalmistaja Kåska käytti aprillipäivän hauskasti markkinointiin.  Yrityksen tiedotteessa kerrottiin uuden, smål- nimisen, ginillä maustetun kombucha -tuotteen lanseerauksesta ”maailman pienimmässä” tölkkikoossa.  “Isot tölkit on jo niin nähty, miksi ihmeessä niitä huikkia pitää ottaa niin monta kun pienemmälläkin pärjää” -kertoo tiedote, joka johtaa yrityksen sivulle, jossa kerrotaan juoman lanseerattavan, tosin ihan normaalissa tölkkikoossa.

Olutkellari-blogissa ilmoitettiin aprillipäivänä alkoholijuomien vähittäismyyntiin ja anniskeluun tulossa verohelpotuksia. Tämä kirvoittikin keskustelua Suomen Olutharrastajat -ryhmässä. Kannattaa käydä katsomassa blogikirjoitus ja varsinkin sen lisätietolinkki.

Olutpostin oma aprillipila käsitteli taasen IPA;n vaaroja joita oli tullut esille Kanadassa.

IPA oluen valmistaminen lopetetaan Kanadassa

Osuiko sinulle silmään muita juoma-alan aprillipiloja?