Pint Please Please Me

Oluen arviointi- ja tikkaussovellukset ovat suosittu tapa laajentaa maistelukokemusta ravintolapöydän tai kotisohvan ulkopuolelle.

Niistä saa myös hyödyllistä tietoa tuotteista ja tarjouksista lähistölläsi, missä ikinä niiden käyttöalueella liikutkaan. Suomen oma Pint Please on toiminut alalla janoisia palvellen vuodesta 2014. Olutposti nappasi yhden yhtiön perustajista haastatteluun.

logo

Oululainen Juha Karppinen oli harrastanut oluiden testailua jo muutaman vuoden, kunnes maisteltujen oluiden määrä alkoi olla sitä luokkaa, että oli vaikea muistaa, mitä olikaan oikeastaan maistellut ja missä ja erityisesti, kuinka hyväksi oluen rankkasi. Hän esitteli idean sovelluksesta, jolla ”unohdetut” oluet saataisiin henkilökohtaiseen rekisteriin, jossa oluelle voi antaa arvosanan ja kommentin.

”Pubistahan tämä kaikki lähti. Oltiin kavereiden kanssa olusilla ja keskustelu kääntyi itse hehkuttamiimme oluisiin, joita ei tietenkään ollut siinä pubissa sillä hetkellä saatavilla. Miehille tyypillinen todistelun tarve kirvoitti keskustelua ja sain idean. Mitäpä jos käytössämme olisi sovellus, joka muistaisi puolestamme maistelemamme oluet ja kertoisi vielä, että miltä olut oli edellisellä kerralla maistunut? Esittelin ajatuksen Tapanisen Veikolle, Laineen Miikalle ja Kivijärven Markolle, jotka innostuivat ideasta heti”, kertoo Karppinen.

Alkuvaiheen toiminnallisuuksista tärkein oli mahdollisuus laittaa muistiin juodut ja arvioidut oluet. Hakukoneen kehittelyyn panostettiin, sillä myös kadoksissa oluiden etsiminen koettiin yhdeksi tärkeimmistä ominaisuuksista.

”Nykyisessä versiossa toiminnallisuutta on laajennettu kattamaan paljon muutakin kuin kirjanpito ja arvioinnit juoduista oluista. Voit skannata oluiden tiedot suoraan pullon tai tölkin viivakoodista, saada tarjouksia ja tietoa oluiden saatavuudesta sekä pubi- ja ravintolasuosituksia.”

älypuhelimia

Pint Please on vahvasti oululainen yritys, jonka perustajat ovat kokeneita IT alan/myynnin ja markkinoinnin osaajia, ja joista suurin osa on työskennellyt aikaisemmin Nokialla sekä muissa IT-yrityksissä. Kaikki perustajajäsenet ovat olleet mukana start-upeissa myös ennen Pint Pleasea.

”Kyllä meille on ollut alusta asti tärkeää saada yhdistää intohimomme olueen. Nykyisin on tarjolla niin valtava määrä tuotteita muutaman vuoden takaiseen verrattuna, että koimme vähintäänkin velvollisuudeksemme luoda olutmaailmaa havainnollistavan palvelun. Tähtäsimme myös heti ulkomaille. Vaikka Suomen olutskene on laaja yli sadalla panimollaan, oluen maailma on niin laaja ja jokainen olutmaa tuo siihen oman hienon lisänsä. Iso osa Pint Pleasen ideologiaa on myös saattaa panimoille ajantasaista tietoa siitä, mitä kuluttajat juovat ja miten se heille on maistunut. Uskoisin, että seuraamalla alaa juuri sovelluksen kautta, saa melko hyvän kuvan siitä, mikä on pinnalla juuri nyt, tai vaikkapa toissa vuonna. Yhteisöissä on voimaa ja Pint Please mahdollistaa niiden välisen tiedonjakamisen.”

Pint Please on jo nimestäänkin päätellen kansainvälinen konsepti. Pint Please Global Oy on perustamisestaan 2014 saakka suunnannut voimakkaasti ulkomaisille markkinoille.

”Pint Pleasen tarkoitus on laajentua ulkomailla ja etenkin Isobritanniaan, jossa lanseerasimme toukokuun 2022 Brew//LDN- festareilla, yhteistyössä Brewbrokerin sekä Proof Insightin kanssa rakennetun uuden Aegir -nimisen palvelun, joka helpottaa panimoiden oluiden myyntiä sekä auttaa sisäänostajia (kaupat ja pubit) hankkimaan “viisaammin” oluita. Buy Smarter, Sell Faster, Enjoy more. Brew//LDN tapahtumassa, jossa Pint Please on virallinen sovellus, lanseerattiin myös uudestaan Taste Experience -palvelu, jota yritettiin lanseerata jo maaliskuun 2020 alussa. Palvelun avulla Pint Pleasen käyttäjät saavat alennuksia kumppaneilta pubeissa ja tapahtumissa. Toissa vuonna maailma muuttui ja launchimme jäi koronan jalkoihin, mutta nyt aika on taas kypsä uudelle.”

”Tulevaisuudessa Pint Please haluaa olla palvelu, joka yhdistää vielä paremmin kaikki toimijat panimoista, pubeista, kaupoista aina oluenystävään ja kehittää olutkulttuuria ja yhdistää maailmaa oluen avulla yhdessä kumppaneidemme kanssa”, kertoo Karppinen.

 

Teksti: Mikko

Kuvat: Pint Please

mainos