Põhjala teki oluen vain Suomen markkinoille

Frændi -olut on oodi ystävyydelle ja heimoveljeydelle.

Virolaisen Põhjala -panimon cellar series -sarjan uutuus Frændi 16 % imperial stout on aidoissa viskitynnyreissä kypsynyt kumarrus veljeydelle ja ystävyydelle.

pulloja

Viskintuottaja Edrington Finlandin Highland Park -mallasviskitislaamolta tilaamissa tammitynnyreissä 9 kuukautta kypsynyt tuhti herkku tulee myyntiin vain Suomessa.

”Viikinkien käyttämästä muinaisnorjankielestä ponnistavalla nimellä haluamme viitata oluen ja viskin ystävyyteen, mutta myös Edrington Finlandin, Servaalin ja Põhjalan panimon keskinäiseen ystävyyteen. Olut ja viski ovat yhdessä nautittuina parhaimmillaan pidättelemätön makukokemus. Tätä lähdimme hakemaan”, kertoo Edrington Finlandin viskin suurvisiiri Jarkko Nikkanen.

”Täyteläinen, lämmittävä salted caramel kohtaa vahvan mausteisuuden johon yhtyy  karamelisoidun banaanin ja pekaanipähkinän aromeita. Pehmeästä mausta voi aistia myös tummaa suklaata, rouhittua mustapippuria ja piipputupakkaa ja jälkijunassa tulevaa pehmeän savuista tammea ja tanniinia. Täydellinen pari käsin kääritylle laatusikarille”, kuvailee makumaailmaa Põhjalan panimomestari Chris Pilkington.

Olut julkistetaan 17.3.2022 Helsingissä. Se on saatavilla julkistuksen jälkeen Alkon tilausvalikoimasta ja valikoiduista olutravintoloista.

Lähde ja kuva: Edrington Finland

mainos