Pohjois-Savon pelloilla syntyy laadukas erikoismallas

Vuonna 2020 perustettu iisalmelainen Savo Malt Oy tuottaa korkeatasoisia mallastuotteita panimoille, leipomoille ja elintarviketeollisuuteen.

(Advertoriaali)

Eri viljalajikkeista kuivatut erikoismaltaat soveltuvat moneen käyttöön usealla eri toimialalla. Käytetty vilja kasvatetaan ja kerätään paikallisilta toimijoilta Pohjois-Savon alueelta. Osa käytetyn viljan viljelijöistä kuuluu Savo Malt Oy:n osakaskuntaan ja yhtiö hyödyntääkin toiminnassaan laajan omistajapohjansa erikoisosaamista ja ammattitaitoa.

mallasta ja tynnyri

”Yhtiön omistajina on ammattiviljelijöiden lisäksi eri alojen yrittäjiä ja asiantuntijoita. Mallastamomme hyödyntää heidän osaamistaan toiminnan kehittämisessä, mutta myös jokapäiväisessä toiminnassa. Aiomme tulevaisuudessa myös laajentaa omistuspohjaamme toteuttamalla osakeanteja”, kertoo Savo Malt Oy:n toimitusjohtaja Markku Laitinen.

Savo Malt tarjoaa ekologisesti valveutuneille viljelijöille myös myyntiväylän, joka toteuttaa samoja kestävän kehityksen periaatteita kuin viljelijät itsekin. Nämä periaatteet ovat yhdenmukaiset myös asiakkaiden ja yhä useampien kuluttajien odotusten ja vaatimusten kanssa. Yhtiö sitoutuu toiminnassaan aitouden, paikallisuuden ja myös raaka-aineiden jäljitettävyyden nimiin. Lyhyet kuljetusmatkat pienentävät ekologisesti tärkeää hiilijalanjälkeä, ja yhtiö aikookin laskea sen tuotteilleen.

”Käyttämällä alan uusinta teknologiaa ja tehokkaita prosesseja säästämme resursseissa maltaan laadusta tinkimättä. Korkealaatuisen tuotteen pitää olla vuonna 2021 myös ympäristöystävällinen ja kestävän kehityksen arvoja noudattava. Teemme myös tiivistä yhteistyötä Savonia ammattikorkeakoulun Mallasklusteri-hankkeen kanssa tavoitteenamme vakiinnuttaa mallasohranviljely Pohjois-Savossa ja tarjota kasvinviljelytiloille uusia vaihtoehtoja”, kertoo Laitinen.

mallassydän

Savo Malt rakentaa parhaillaan uutta mallastamoa Iisalmeen. Tuotanto käynnistyy alkuvuodesta 2022, ja työllistää täydessä laajuudessaan välittömästi ja välillisesti viisi henkeä. Uusi yksikkö keskittyy pienpanimoiden, erikoistuneiden leipomoiden ja elintarviketeollisuuden tiettyjen alojen käyttämien erikoismaltaiden tuotantoon. Yhtiössä pidetään tärkeänä omien tuotteiden kehittämistä osana asiakkaiden tuotekehitysprosesseja.

”Haemme uuteen yksikköömme maltaan valmistajaa. Osaavan tekijän on mahdollista pätevöityä mallasmestariksi osana Savo Malt -tiimiä ja päästä mukaan kehittämään siitä omalla panoksellaan johtavan pienmallastamobrändin”, sanoo Laitinen. Lisätietoa rekrytoinnista tästä tai soittamalla 0400 888 734 / 040 7646 532.

 Teksti: Mikko Hentunen