Pohjoiskaarre pale ale – jalkapallofanien panema olut jalkapallofaneille!

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry on tehnyt miesten EM-jalkapallokisojen kunniaksi oman oluen yhteistyössä Teerenpeli -panimon kanssa. Pohjoiskaarre pale ale -olut tulee myytäväksi keväällä K-ryhmän vähittäiskauppoihin ja Teerenpelin omiin ravintoloihin kautta maan.

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry ja Teerenpelin Jari Mämmi.

– Oluenteon idea tuli panimolta, kertoo Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n toiminnanjohtaja Jussi Hartikainen.  -Meitä kysyttiin mukaan ja olimme todella innoissamme. Yhdistys on tehnyt olutta jo aikaisemminkin mutta emme näin suuressa mittakaavassa. Itse sain yhdistyksen hallitukselta vapaat kädet oluen tyylin suhteen ja päädyimme Teerenpelin kanssa pale aleen. Tätä tyyliä maistelimme kolmen eri version voimin ja valitsimme maukkaimman. Lopullisen oluen teimme Teerenpelin Lahden panimolla yhdessä panimomestari Juha Kylä-Kailan kanssa.

Jalkapallofanit ja panimomestari Kylä-Kaila valitsevat olutmaltaita.

Idea olutyhteistyöstä tuli alun perin Teerenpelin myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Mämmiltä. -Halusimme tehdä jalkapalloon liittyvän oluen mutta nimenomaan fani-näkökulmasta, kertoo Mämmi. – Olemme tehneet yhteistyötä eri urheiluseurojen kanssa, mutta nyt miesten maajoukkueen historiallisen kisoihin pääsyn kunniaksi halusimme tehdä jotain erilaista. Mietimme, ketkä sitä olutta jalkapalloa katsoessa juovat, ja fanithan ovat ykkösjoukko. Aloitimme yhteistyön Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n kanssa ja ideoimme yhdessä oluen, joka sopii nimenomaan jalkapallon katsomiseen ja sen fiilistelyyn.

Pohjoiskaarre-oluessa tärkeä osa on myös hyväntekeväisyys. Osa oluen tuotosta lahjoitetaan jalkapallon junioritoimintaan. -Hyväntekeväisyys-näkökulma on ollut esillä alusta asti ja on tärkeää sekä panimolle että Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:lle, hehkuttaa Teerenpeli Panimo & Tislaamo Oy:n toimitusjohtaja Samuli Korhonen.

Jalkapallofanit ja panimomestari Kylä-Kaila maistavat olutmaltaita.

Pohjoiskaarre–olut osana EM-kisafiilistä

Pohjoiskaarre–oluen nimi tulee siitä, että Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry ovat aina nimenomaan Olympiastadionin pohjoiskaarteessa kannustamassa Suomen maajoukkuetta.

– Pohjoiskaarre on siksi myös yhdistyksemme epävirallinen nimi, jolla meidät tunnetaan jopa paremmin kuin virallisella nimellämme, jatkaa Hartikainen.  -Iso osa porukastamme pitää oluesta, ja osa on ihan olutharrastajiakin. Olen varma, että tämä olut maistuu useimmille kannattajille. Teimme oluesta tarkoituksella helposti juotavan, että se luistaa alas jalkapalloa katsottaessa.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomi pääsi jalkapallon EM-kisoihin ja jo pääsy keräsi ihmiset toreille. –Uskomme siksi, että Pohjoiskaarre-olut herättää mielenkiintoa kaikkien jalkapallofanien keskuudessa ja on kova juttu Pohjoiskaarre-porukan piirissä, kertoo Teerenpelin Mämmi. -Selvitämme myös oluen vientimahdollisuuksia, että olutta olisi tarjolla myös Suomen alkulohkon peleissä Kööpenhaminassa ja Pietarissa, toimitusjohtaja Korhonen jatkaa.

Hartikainen itse odottaa EM-kisoista sitä, että Suomi menee jatkoon. –Odotan myös tietysti itse tapahtumaa, joka on varmasti huikea, hän sanoo. – On myös hienoa, miten paljon enemmän saamme näkyvyyttä suomalaiselle jalkapallolle kisojen kautta. Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry järjestävät omia matkoja lentoineen EM-kisapaikalle, ainakin Kööpenhaminaan ja Pietariin. Hartikainen odottaa myös Pohjoiskaarre-olutta jo kovasti. -Itse nautin tämän oluen Kampin Teerenpelissä heti kun se sinne tulee. Kesällä Pohjoiskaarre-olut maistuu itse EM-kisoissa ja keväällä Veikkausliigan käynnistyessä hyvässä seurassa aurinkoisena päivänä fudista fiilistellen.

Pohjoiskaarrelaiset seuraavat olutkeiton etenemistä.

Pohjoiskaarre pale ale 4,4 % on runsaasti aromihumaloitu pale ale –olut, jossa maukkaan rungon takaa vaalea saksalainen karamellimallas. Oluessa on myös hieman makua keventävää spelttiä. Sitrusmaisen aromaattisilla Azacca- ja Motueka -humalalajikkeilla humaloidussa oluessa tuoksuu myös trooppisten hedelmien aromit.  Pohjoiskaarre–olut on helposti juotava ja raikas olut, joka Teerenpelin panimomestarin Juha Kylä-Kailan mukaan sopii hyvin kesään niin makunsa kuin alkoholiprosenttinsa puolesta. Ruokasuosituksiksi panimomestari Kylä-Kaila suosittaa hampurilaista, runsaita salaatteja, kalaruokia sekä kisakatsomon pikkusuolaisia.

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry tunnetaan paremmin nimellä Pohjoiskaarre.

Kuvat: Teerenpeli