Kesäinen porkkanafetapasta vehnäoluella

0

Porkkanapesto on kunnon kesäruokaa, ja siihen voi käyttää myös oman maan porkkanoita, jos niitä on. Peston valmistuksessa käytetty saksalainen vehnäolut korostaa porkkanan makeutta ja tuo peston aromiin hieman mausteisuutta.

Tässä reseptissä porkkanapesto tarjotaan feta-juuston ja pastan kera, mutta sama pesto toimii myös leivän päällä tai lihan tai kasvisten kanssa ja voi sitä dippaillakin. Kesäruokaa parhaimmillaan!

Kesäinen porkkanafetapasta vehnäoluella

Porkkanapesto

  • 5 porkkanaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl saksalaistyylistä vehnäolutta
  • Suolaa
  • Kuivattua timjamia
  • Mustapippuria

Lisäksi

  • 1 pkt fetaa
  • Pastaa

Kuori ja paloittele porkkanat. Laita uunipellille leivinpaperin päälle ja pyörittele öljyssä. Paahda 220-asteessa kunnes paahtuvat ja pehmenevät(noin 20 min). Ota uunista ja anna jäähtyä. Laita kulhoon kaikki ainesosat ja aja sauvasekoittimella rakeiseksi.

Keitä pasta ja huuhtele se. Sekoita porkkanapesto pastaan ja pyöräytä kuumalla levyllä kattilassa muutaman minuutin ajan. Murenna joukkoon feta ja laita tarjolle. Juomaksi vehnäolut, kevyt sour ale tai raikas American Pale Ale.


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Anikó Lehtinen
Scroll Up