Pyynikin Käsityöläispanimon Mosaic Lagerille kansainvälistä tunnustusta

Pyynikin Käsityöläispanimon Mosaic Lager voitti seasonal lager— -sarjan— World Beer Awardseissa Lontoossa.

– Tämä on ollut melkoista hullunmyllyä. Alkujaan minua pyydettiin tuomaristoon, mutta olipa todella yllättävä ja kiva juttu kun tuli sarjavoitto. Muutamia maavoittoja tulikin Suomeen, mutta tämä oli jo jotain. On muuten ollut mahtavaa seurata tätä todella ammattimaista tuomaristotyöskentelyä. Ensi vuonna täällä pidetään olutfestivaalit, joille meidät on kutsuttu mukaan. Hassua sinänsä, että voitto tuli 4,7-prosenttisella oluella eli kauppavahvuudella ja kun alkujaan teimme oluen, kyseessä ei ollut varsinainen päätuotteemme, kertoo Pyynikin olutmestari Tuomas Pere.

Pere harmittelee— hieman sekavaa ja sangen tunteellista ulosantiaan. Ei tosin ihme, sillä puhelu tulee Lontoosta kilpailun pääkallopaikalta ja armottoman yleisön metelin ja hässäkän keskeltä.

– Laitoimme kisoihin yhteensä 5-6 olutta eri kategorioihin. Huvittavaa, mutta en muista aivan tarkkaa lukua, sillä nykyisin meno ja meininki on meillä aika vauhdikasta. Mosaic Lagerista tulee meille yksi tuoteviennin kärkituote. Nyt meiltä lähtee olutta muun muassa Jenkkeihin, Kiinaan ja Saksaan. Panostamme jatkuvasti vientiin, sillä suomalainen osaaminen, puhtaat raaka-aineet sekä maamme brändi tukevat vientiä. Laatua meillä tarkkaillaan jatkuvasti mikrobiologisin testein, joten senkin pitäisi olla kunnossa, toteaa— Pyynikin käsityöläispanimon hallintopäällikkö— Rauno Pere.

Mitä ovat World Beer Awards palkinnot?— 

World Beer Awards -palkinnot ovat maailmanlaajuisia palkintoja. Koolla ovat maailman johtavat olutasiantuntijat, jotka palkitsevat— parhaat oluttyylit.— Tässä jokavuotisessa kilpailussa valitaan, palkitaan ja samalla edistetään tietämystä maailman parhaista oluista niin kuluttajille kuin kauppiaille kaikkialla maailmassa.— Oluet ovat yleensä saatavilla pulloissa tai tölkeissä.

OlutPOSTI onnittelee voittajaa ja kaikkia kilpailuun osallistuneita.

Kuva : Tuopin ääressä -blogi

mainos