Ravintolafestivaali Art Goes Kapakassa olutohjelmaa

Jo 23. kerran järjestettävässä Art Goes Kapakka -ravintolafestivaalissa on tänä vuonna ilahduttavasti olueen liittyvää ohjelmaa sekä keskusteluissa että maisteluissa.

OlutPOSTI suosittaa olutohjelman lisäksi kaikille makujen ja nautintojen ystäville Art Goes Kapakan Maista-sarjaa kokonaisuudessaan.

AGK:n olutohjelmaa:

ART GOES KAPAKKA, OI MIKSI?

21.8. klo 18.00 – CORONA BAARI/DUBROVNIK

Miksi ihminen käy kapakassa? Kapakkuuden ydintä pohtivat Arto Nybergin johdolla Pekka Mustonen (toimitusjohtaja, Duodecim), Anikó Lehtinen (olutasiantuntija ja toimittaja) ja Juhani Merimaa (toimitusjohtaja, Tavastia).

KUOHUVA VUOSISATA. OLUT ITSENÄISESSÄ SUOMESSA

23.8. klo 17.30 – RAVINTOLA CARELIA

Millaisia olivat sadan vuoden takaiset pienpanimot? Mikä on oluen ja kaljan ero? Miksi olut on nostattanut niin paljon poliittisia kiistoja? Tutkija Anna-Elina Hintikan kuvitettu historiikki johdattaa suomalaiseen oluenjuontiin sadan vuoden aikana. Olut on ollut mukana iloisessa kilistelyssä ja arjen vallankumouksissa. Kotimaiset panimot tekivät oluistaan merkkituotteita jo 1910-luvulla ja selvisivät kieltolaista panemalla miedompia mallasjuomia. 1960-luvulla keskiolut teki läpimurron kioskeihin ja maaseudun olutravintoloihin. 2010-luvulla sen rinnalla elää artesaaniolutbuumi, joka on nostanut esiin niin jenkkioluita kuin Sysmän sahdin. Mikä olutkulttuurissa muuttuu, ja mikä historiassa näyttää tutulta?

OPI TUNTEMAAN OLUTMAKUSI

24.8. klo 17.00 – KITTY’S PUBLIC HOUSE

Mitä eroa on mustalla ja vaalealla oluella? Kumpi niistä sopii paremmin sinun makunystyröillesi? Ville Alanko Laitilan Wirvoitusjuomatehtaasta johdattaa sinut Kukko Helles ja Kukko Schwarz -oluiden makumaailmoihin ja kertoo, miksi jompikumpi näistä maistuu sinulle toistakin paremmin. Saat myös henkilökohtaisesti räätälöityjä vinkkejä ja tärppejä, joiden avulla teet jatkossa parempia olutostoksia! Tilaisuuteen otetaan 25 ensimmäiseksi paikalle saapunutta.

Art Goes Kapakka—  17.-26.8.

http://www.artgoeskapakka.fi/

 

mainos