Reittausblogi: Olutarvio: Saimaa Brewer’s Classic Weissbier

Brewer’s Classic Weissbier

Panimo: Saimaa Brewing Co
Oluttyyli: Hefeweizen
Alkoholipitoisuus: 4,2%
Saatavuus: Kaupat (Arvioitu tölkki saatu panimolta)

Saimaan Juomatehdas siis tunnetaan nykyään nimellä Saimaa Brewing Co. Kuten aiemmassa jutussa mainitsin, niin pakkausten ulkoasu on nimenmuutoksen myötä mennyt uusiksi ja samassa rytäkässä muuttui myös samaan MBH Breweries konserniin kuuluvan Malmgårdin panimon lookki. Kaupan päällisiksi vielä Malmgårdin oluista osa (toistaiseksi vain tölkitetyt tuotteet) alettiin valmistaa Saimaa Brewingillä.

Saimaa lähetti uudistuneita tuotteitaan maistettavaksi ja nyt ensimmäisenä lasiin on päätymässä Brewer’s Classic Weissbier. Uudistuneet Saimaan tuotteet näyttävät koostuvan kolmesta eri olutsarjasta, Brewer’s Classicit ovat perinteisiä oluttyylejä, jotka toistaiseksi kaikki ovat 4,2% vahvuisia (näin saadaan hinnat alas?). Brewer’s Organic sarjassa siirrytään luomuoluisiin, joita tehdään eri tyyleissä ja kaikki 4,5% vahvoina. Brewer’s Specialit ovatkin sitten jo ennestään tuttuja ja niistä koostuu nykyään ilmeisesti ”ne kaikki muut”, jotka eivät istu kahden edellä mainitun sarjan sisälle.— 

Sitten vehnäiseen. Tämä on siis alkoholipitoisuudeltaan vain 4,2%, eli tyylin saksalaisiin kulmakiviin verrattuna noin prosentin luokkaa kevyempi. Maltaina Vehnä ja Pilsner. Humalina Magnum ja Saaz.

Ilman hiivoja kirkas, mutta tölkin pohjalta hiivat asiaankuuluvasti sekaan pyöräyttäen olut hienosti sameutuu. Kunnollisen vehnän vaahtokin rakentuu alkuun, mutta hälvenee sitten odotettua nopeammin. Tuoksusta löytyy perinteiset neilikat, hieman sitruunaisuutta ja pienet banaanitkin, mutta intensiteetissä jäädään ”aidon vahvuisista” saksavehnistä. Kevytvehnää siis, mutta hyvällä tuoksulla. Nyt vaikuttaa laadukkaalta. Ja laadukas on makukin. Hieman makeaa vehnäisyyttä alkuun, sitten neilikkaisuutta, hieman hedelmäisyyttä. Loppuun tulee vielä kuivempi ja humaloinnin siivittämänä hieman mausteinen puraisu. Suutuntuma on riittävän runsas ja tyyliin sopivasti pirteän hiilihappoinen. Laatutaso on vehnässä kohdillaan ja mautkin hyviä, mutta makujen voimakkuudessa toki jäädään yli viisprossaisista jälkeen. Kesäinen janojuoma, joka on paikallaan erityisesti silloin, jos haluaa hieman miedompaa – ja jos hintakin oikeasti painuu alas.

Yhteenveto

Perinteinen vehnäolut hieman kevyemmin