Renny Harlinin ensimmäinen ohjaustyö Suomessa sitten 80-luvun. Long Shot mainoselokuva

Uuden Long Shot tuotteen mainoselokuvan on ohjannut Suomen kansainvälisesti menestynein ohjaaja Renny HarlinHartwall Original Long Shot on ginin ja greipin makuinen pidennetty shotti. Maku on lonkerosta tuttu sekoitus greippiä ja giniä, mutta shottityylisesti gini maistuu vahvemmin eikä juomassa ole hiilihappoa.

Pullo ja laseja

Uutuus vastaa kuluttajilta tulleeseen toiveeseen vähemmän alkoholia ja sokeria sisältävistä juomista: alkoholia yhdessä Long Shot -annoksessa on puolikkaan lonkerotölkin verran. Juoman alkoholipitoisuus on 15,5% ja sokeria se sisältää selvästi vähemmän kuin muut saman kategorian juomat, joista monet ovat makeita liköörejä ja sisältävät sokeria yli 100g/litra. Long Shotin sokeripitoisuus on 75g/litra.

Mutta takaisin Rennyyn

”Halusimme nimenomaan Renny Harlinin ohjaamaan Long Shotin mainoselokuvan. Rennyn ura ja tarina on esimerkki siitä, että epätodennäköisetkin unelmat voivat toteutua jos niiden eteen valmis tekemään töitä”, kertoo Eeva Ignatius.

Long Shot -nimeä kantava mainoselokuva on Harlinin tulkinta Original Long Drinkin tarinasta Helsingin olympialaisista tähän päivään. Mainoselokuvassa on yhtymäkohtia myös Harlinin omaan henkilöhistoriaan. Filmi on kuvattu Helsingissä joulukuussa 2019 ja se on Harlinin ensimmäinen ohjaustyö Suomessa 1980-luvun alun jälkeen. Mainosfilmin kertojaäänenä toimii Harlin itse.

”Kun aloitin elokuvien tekemisen 1980-luvulla, oli täysin mahdoton ajatus, että suomalainen voisi ohjata elokuvia Hollywoodissa. Onnistuin ehkä juuri siksi, etten tajunnut miten mahdotonta se oli. Lähdin vain tekemään sen enempää edes ajattelematta epäonnistumista – olihan se vähän hullua näin jälkeenpäin ajateltuna”, Renny Harlin kertoo.

Miehiä ja kameroita

 

Vuodesta 1984 Hollywoodissa työskennellyt Harlin tunnetaan mm. kansainvälisistä menestyselokuvistaan Cliffhanger – kuilun partaalla, Die Hard 2 – vain kuolleen ruumini yli ja Deep Blue Sea.

Renny Harlin

  • Syntynyt vuonna 1959 Riihimäellä
  • Opiskeli Taideteollisessa Korkeakoulussa elokuvalinjalla 1978–1981
  • Tunnetuimmat elokuvat Painajainen Elm Streetillä 4 – Unien valtias, Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli, Cliffhanger – kuilun partaalla ja Deep Blue Sea
  • Harlinin elokuvat ovat generoineet yhteensä yli miljardin dollarin lipputulot
  • Asuu Pekingissä ja ohjaa elokuvia ympäri maailmaa