Olutposti tarjoaa muutaman helpon pääsiäisreseptin lukijoilleen, jotta pääsiäinen menee maukkaasti ja mukavasti. Kaikissa resepteissä on mukana olutsuositukset.
Olutmarinoitu lampaankare, tumma olutkastike ja piparjuuriperunat
- Lampaankare:
- 800 g karetta
- Tuoretta timjamia koristeeksi
- Kareen marinadi:
- 1 dl porter-olutta
- 1 dl kahvia
- Laakerinlehti
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sipuli
- 1 rkl hunajaa
Sekoita marinadi ja marinoi karetta marinadissa vuorokauden ajan. Ota kare jääkaapista, pyyhi marinadi pois ja paista kareen pintaan väri pannulla. Paista uunissa 180 asteessa, noin 8-12 astetta (riippuen miten kypsäksi kareen haluat).
Olutkastike:
- 1 paprika
- 1 dl tummaa lager-olutta
- 2 dl lihalientä
- Maissisuurusta(Maizena)
- Sokeria
- Suolaa
- Mustapippuria
- Laakerinlehti
Suikaloi paprika ja paahda sitä kuumalla kuivalla pannulla hetken, että paprikan pinta vähän mustuu. Laita paprika ja muut kastikeainekset kasariin ja kiehauta ne. Suurusta maissisuuruksella. Tarkista maku ja mausta.
Piparjuuriperuna:
- 5-6 kpl perunaa
- 1 rkl voita
- 1 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
- Persiljaa
Keitä perunat vähän koviksi. Jäähdytä perunat ja paina ne sormella littanaksi. Laita pannulle voi ja piparjuuri ja paista perunat siinä. Lisää lopuksi persiljaa. Laita tarjolle karetta, kastiketta ja perunoita. Olueksi voi valita tumma lager-oluen, belgityylisen tumman alen tai paahteisen porterin.
Olut&mämmipannacotta
- 2,5 dl mämmiä
- 4,5 dl punaista maitoa
- 3-4 rkl ruokosokeria
- 0,5 dl porteria
- 5 liivate-lehteä
Kuumenna maito ja sokeri, liota liivatteet.— Sekoita olut ja mämmi. Yhdistä maito ja liivatteet, lisää mämmi-olutseos, sekoita hyvin ja jaa seos neljään kuppiin, anna hyytyä. Tarjoa pääsiäisenä vaniljakastikkeen ja vadelmien kera. Olueksi voit valita happaman vadelmaoluen, tuhdin imperial stoutin tai kirsikkaoluen.