Panimoliiton uusi toimitusjohtaja esittäytyi.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry järjesti mediatilaisuuden Ravintola Lasipalatsissa, jossa esittäytyi liiton uusi toimitusjohtaja Riikka Pakarinen.

Videohaastattelussa tuore toimari kertoo kuka Riikka Pakarinen on ja hallituksen puheenjohtaja Lasse Aho ottaa kantaa. Lopuksi paljastuu kummankin haastateltavan suosikkijuomat.

Keskustan entinen varapuheenjohtaja ja europarlamentaarikko Pakarinen toimi ennen Panimoliiton johtajuutta pääministerin EU-asioiden neuvonantajana. Hän korvaa toimessa toukokuussa muihin tehtäviin siirtyneen pitkäaikaisen toimitusjohtajan Elina Ussan.

Talouteen, työllisyyteen, maatalouteen ja ympäristöön asiantuntevalla vakavuudella suhtautuva Pakarinen oli Panimoliiton hallituksen puheenjohtajan Lasse Ahon mukaan paras mahdollinen valinta. Kriteereinä valinnalle olivat talouden ja yhteiskunnan rakenteiden tuntemus sekä tuoreet näkemykset ja kyky rakentaa kestävää yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

”Hyvää kannatti odottaa”, totesi Aho viitaten pitkään rekrytointiprosessiin. Pakarinen aloittaa tehtävässään vuoden alusta 2019.

Panimoliiton uusi toimitusjohtaja Riikka Pakarinen

— Useita olueen liittyviä toimialoja ja kuluttajia koskeva yhteinen huoli on EU-alueen suurin verotus. Olutveron tiimoilta on tehty myös kansalaisadressi ,johon tullaan keräämään myös tulevien kansanedustajaehdokkaiden nimiä. Adressin takana on vuosia tolkullisen alkoholipolitiikan puolesta taistellut Tolkku käteen -liike, jonka yksi yhteistyökumppani myös Olutposti on.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on yksi maamme vanhimmista toimialaliitoista. Olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen elinkeinon edunvalvoja aloitti toimintansa vuonna 1902 nimellä Suomen Panimoteollisuus Yhdistys.

Panimoteollisuus työllistää suoraan noin 1700 henkilöä ja koko arvoketjussa pellolta kuluttajalle työllistävä vaikutus on noin 26 000 henkilöä. Kotimaisella oluella on tärkeä työllistävä vaikutus koko arvoketjulle alkutuotannosta kauppaan ja ravintoloihin. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuus kerryttää valtion kassaan vuosittain yli 2 miljardia euroa.

Lähde:— Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto