Rocking Bear Brewers löytänyt oluidensa punaisen langan

0

Rocking Bear Brewers on viiden kaveruksen perustama porilainen pienpanimo, joka aloitti oluenvalmistuksen toukokuussa 2016. Olen useaan otteeseen maistanut kyseisen panimon tuotteita, mutta ne eivät missään vaiheessa päässeet mitenkään vakuuttamaan. Tuntui, että näistä oluista puuttui se punainen lanka, joka saisi nämä tuotteet erottumaan edukseen muiden panimoiden tuotteiden joukosta. Laadun kanssa myös oli ongelmia. Tuotteet eivät vaan olleet niin puhtaita, kuin kaupalliselta panimolta pitää osata odottaa.

Muutos on tapahtunut
Tässä lähiviikkojen aikana olen kuitenkin huomannut tuotteissa muutoksen tuulia. Sain panimolta maistoon muutaman erilaisen tuotteen ja ensimmäistä juomaa maistaessa huomasin välittömästi, että Rocking Bear Brewersin olut tarjoaa jotain sellaista mitä en ollut vielä päässyt kokemaan. Tämä olut tarjosi virkistävän olutnautinnon. Tätä olutta seurasi toinen positiivinen kokemus ja sen jälkeen taas lisää positiivisia kokemuksia. Ajattelin, että nyt on jotain panimolla tapahtunut. Täten tartuin puhelimeen ja soitin Rocking Bear Brewersin monitoimimiehelle Kasper Toroskalle.

Kasper kertoi, että panimon ensimmäinen toimintavuosi oli sellaista aikaa, että panimon pyörittäminen hoitui vasemmalla kädellä ja se selkeästi näkyi myös tuotteissa. Vaihtoehtoina oli joko siirtyä kokopäiväisesti työskentelemään panimolle tai sitten pakata keittovälineet ja unohtaa koko homma. Intohimo oluenvalmistamista kohtaan voitti ja muut hommat saivat väistyä. Tämä oli tärkeä askel, jotta rokkaava karhupanimo saisi nuottinsa kohdalleen ja parempia tuotteita kuluttajien olutlaseihin.

Ensimmäisenä tehtävänä oli saada laatuasiat kuntoon ja tämän jälkeen Kasper rupesi työstämään reseptejä uuteen uskoon. Viime vuoden loppupuolella järjestetty OlutExpo -tapahtuma avasi kunnolla porilaisen panimon silmät ja siitä lähti tuotteet paranemaan harppauksin. Rocking Bear Brewers oli siellä tuotteidensa kanssa, eivätkä heidän oluensa liikkuneet hyvin ja samalla myös palautekaan ei ollut sieltä aivan positiivisemmasta päästä. Tähän kun lisäsi olutblogistien ei niin mairittelevat arviot ja Pint Please ja Untappd -olutsovellusten arviot, niin muutosta tuotteisiin oli tehtävä.

Vuoden 2018 alussa tapahtunut lakimuutos oli hieno asia Rocking Bear Brewersille. He saivat maitokauppoihin oluensa juuri sellaisena, kun olivat halunneet. Paremmaksi hiotut reseptit pääsivät tekemään taikojaan ja samalla panimon oluissa on ruvettu käyttämään rohkeammin humalia. Vanhojen reseptien tylsyys ja pieni tunkkaisuus ovat vaihtuneet ennakkoluulottomiin ja raikkaisiin oluisiin, jossa makulinjat selkeitä ja laatuasiat on myös saatu kuntoon.

Tällä hetkellä Rocking Bear Brewersilla on koko ajan tuotannossa 7 -8 erilaista olutta. Ensi kesän aikana on tulossa erilaisia oluita festareille ja yhteistyöoluita. Hienoa on ollut huomata, että panimo on löytänyt oman toimivan juttunsa ja tuotteiden laatu on huomattavasti korkeammalla tasolle. Eli jos olette joskus pettyneet RBB:n tuotteisiin, niin nyt jos koskaan kannattaa antaa uusi mahdollisuus.

 


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Jaakko Matikainen
Scroll Up