Ruosniemen Panimo suuntaa maailmalle

Ruosniemen Panimo aikoo maailmalle onnistuneen rahoituskierroksen ja maailmanmestaruusoluen siivittämänä.

Panimo järjesti toukokuussa rahoituskierroksen, jonka tarkoitus oli kerätä pääomaa kansainvälistymiseen ja toiminnan kehittämiseen. Rahoitustavoite täyttyi sataprosenttisesti. Panimon ratkaisu osallistua sijoittajaforuumi FIBANiin oli onnistunut.

– Rahoituskierros sai tuulta alleen FIBANista. Mukaan tuli yksityisiä sijoittajia ja sijoitusyhtiöitä, panimon perustaja Juho-Matti Karpale kertoo.

Karpale valottaa suunnitelmia:

– Olen hyvin iloinen, että tämä pääomasijoittajakonsortio luottaa vahvasti osaamiseemme ja päätti lähteä mukaamme viemään insinöörien panemaa olutta maailmalle. Saatu rahoitus auttaa meitä tekemään rohkeampia avauksia markkinoinnissa ja mahdollistaa panostukset myynnin tehostamiseen sekä viennin kasvattamisen.

Karpale uskoo, että peräti neljännes rajoituskierroksen tuotosta menee tavalla tai toisella markkinointiin. Myös panimon oman laadunvarmennuksen ja laboratoriotoiminnan kehittämiseen budjetoidaan ensi vuodelle merkittävä summa.

Toimitusjohtaja Antti Isomäki muistuttaa palkinnosta, joka helpottaa viennin avausta:

– Musta Lomittaja -oluen voitettua World Beer Awardsissa maailman parhaan savuoluen palkinnon oluemme kysyntä on selvästi kasvanut ja syksyn myyntitavoitteemme tulee ylittymään. Marraskuussa maistatamme Mustaa Lomittajaa Lontoossa jälleenmyyjille ja kuluttajille. Voiton myötä keskustelunavaukset uusien ulkomaisten asiakkaiden kanssa ovat helpompia, kun pystymme heti näyttämään olevamme maailmanluokan pienpanimo.

Porin Ruosniemessä kaupallisen toimintansa viitisen vuotta sitten käynnistänyt panimo keittää nyt noin 150 000 litraa olutta vuodessa neljän palkallisen ja viiden harrastajan työpanoksella.— Insinöörien panemaa olutta omaan makuun ja mahdollisimman monille muille, harrastuksesta alkunsa saaneita oluita luonnehditaan. Pyrkimyksenä on vakioida nimikkeet ja pitää ne saatavilla laajasti ja pitkään.

 

 

mainos