Sielu ja elämä: Dummkopf Kehrt Zurück

Kovaotteinen Paluu

Ensimmäinen versio Dummkopf weizenbockista päättyi ikävään katastrofiin. Nyt kuitenkin on aika kokeilla uudestaan, jotta olisi keskitalvella jotain herkuteltavaa.

Dummkopf Weizenbock Nummer Zwei

”Und das nächste Gebräu, bitte!
Kriittiset mitat:
21 litraa, OG 1.073, FG 1.018, 19 IBU

Maltaat:
Ireks Wheat Malt Light, 3,0 kg (45,2%)
Weyermann Floor-malted Bohemian Pilsner, 2,0 kg (30,1%)
Château Wheat Munich 25, 1,0 kg (15,1%)
Simpson’s Aromatic, 280 g (4,2%)
Weyermann Carabohemian, 350 g (5,3%)


Vesiprofiili:
Ca+2: 140
Mg+2: 8
Na+: 3
Cl-: 50
SO4-2: 60
HCO3-: n/a
pH: 5,3

Mäskäys:
Pelkille vehnämaltaille 10 min @ 37 C
Koko mäskille 90 min @ 68 C, vettä 23,0 litraa
Huuhtelu: 10 min @ 78 C, vettä 11,0 litraa

Humala:
Hallertau Mittelfrüh (4,5% AA), 45g, 60 min

Muut:
Hiivaravinne, 2 g, 20 min
Irish moss, 1 rkl, 20 min

Hiiva:
Wyeast 3068 Wihenstephan
1,0 miljoonaa solua per ml per Plato.
Pitchaus 11 C:ssa, käyminen 19 C:ssa.

Reseptissä menivät lähinnä vain maltaat uusiksi. Mitään radikaalia muutosta ei ole muuta kuin munichin korvasin mielenkiintoisella wheat munichilla. Tämä nostaa vehnän osuuden reseptissä 60%:iin. Lisäksi skaalasin reseptin vähän pienemmälle määrälle, että saan sen nätisti kegitettyä. Suuresta vehnämäärästä huolimatta mäskäys ja huuhtelu sujui ongelmitta. Ilahduttavaa oli myös mäskäyksen suhteellisen kovat tehot, 85%!
Lisäksi mainiona havaintona Weyermannin lattiamallastettu pilsner on todella— herkullinen mallas! Tuli naposteltua niitä pieni kourallinen rouhinnan yhteydessä. Täytyy pistää vuoden viimeisenä oluena pilsner tulille tästä maltaasta.
Nyt vain vierre jäähtymään ja todennäköisesti huomisaamuna saa pitchattua.