Siiderinokkosvohveleita pekonilla ja olutsiirapilla

Viikonlopun voi hyvin aloittaa brunssilla, missä pääosaa näyttelevät nokkossiideriletut. Ne sopivat erikoisen hyvin paahdetun pekonin ja vaaleasta golden alesta keitetyn hunajasiirapin kanssa. Nokare smetanaa ja lasiin kuivaa omenasiideriä kilistämiseen ja täydellinen viikonloppuaamu on valmis.

Siiderinokkosvohvelit

  • 3 dl maitoa
  • 2 kanamunaa
  • 2 dl kuivaa omenasiideriä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua nokkosta
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g voita

Sekoita taikinan ainekset ja anna turvota 15 minuuttia. Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit voissa.

Olutsiirappi

  • 3 dl golden ale-olutta tai muuta hennosti humaloitua olutta
  • 2 dl hunajaa

Keitä kasaan kunnes nestemäärä on vähentynyt puoleen.

Lisäksi:

  • 200 g pekonia siivuina
  • 200 g smetanaa

Levitä pekoni uunipellille leivinpaperin päälle. Laita kylmään uuniin ja laita lämpö 200 asteeseen. Pekonit kypsyvät noin 10 minuuttia.

Tarjoile vohvelit kuumina pekonin, olutsiirapin ja smetanan kanssa. Juomaksi sopii kuiva omenasiideri tai kirpeä hapanolut vaikka brunssityyliin samppanjalasista.

 

aikakausilehti