Vihreät sipsiperunat ja hapanolutta

Hapanoluet ovat oivia kesäoluita, joita voi nautiskella myös loppukesästä persiljalla maustettujen perunoiden kanssa. Perunoihin ylimääräistä rapeutta tuovat murskatut sipsit, joiden suolaisuuteen sopii erinomaisesti hedelmäisten hapanoluiden poreileva raikkaus.

Vihreät sipsiperunat

Noin 6-8 uutta perunaa
öljyä paistamiseen
1,5 dl murskattuja Estrella Pansuola -sipsejä
1 dl persiljaa
suolaa ja mustapippuria

Keitä perunat ja anna jäähtyä. Silppua persilja ja murenna sipsit. Paista sitten perunat öljyssä, pyörittele mukaan persilja. Mausta suolalla ja pippurilla ja murenna sipsit joukkoon. Pyörittele perunat kauttaaltaan sipseissä ja tarjoa heti iltapalaksi tai lisäkkeeksi. Juomaksi hedelmäisen hapan olut.

VINKKI: Parasta tästä tulee eilisen jämäperunoista!

aikakausilehti