Helsinkiläinen ravintola Söder ja Södra Maltfabriken yhteistyöhön

Helsingin Uudenmaankadun ravintola Söder otti ruotsalaisen mikropanimon tuotteet valikoimaansa.

Starters & desserts -konseptilla toimiva ravintola Söder myy ruotsalaista pienpanimo-olutta pääkaupungin herkkusuille. Olutposti tapasi Söderin Lotten Lindborgin keväisessä Helsingissä.

Miten tutustuit Södra Maltfabrikenin oluisiin?

”Tuttavani oli tutustunut panimon valikoimaan. Sanoinahan Söder ja Södra muistuttavat toisiaan aikalailla ja hän ehdottikin yhteistyön alulle laittamista. Kävimme sitten Södran panimolla Handenissa eteläisessä Tukholman läänissä tutustumassa Niklas Hjelmiin ja Magnus Mårdbergiin ja tietenkin panimon oluisiin. Ihastuimme heti panimon maku- ja ajatusmaailmaan. Ekologisuus on meillekin tärkeätä.”

Onko Söderin valikoimassa runsaasti pienpanimotuotteita?

”Tällä hetkellä myymme ensisijaisesti Södra Maltfabrikenin oluita. Hanassa toki myös suuremman panimon Peronia. Pyrimme pitämään 4-5 eri Södra-olutta valikoimassa koko ajan ja asiakaskunnan palaute ollut pelkästään positiivista. Meidän ravintolamme konsepti starters & desserts tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että raskaita pääruokia ei ole. Jokainen koostaa oman ateriakokonaisuutensa ja näiden oheen Södra Maltfabrikenin oluet sopivat mainiosti.”

Onko valikoimaan tulossa muiden pienpanimoiden oluita?

”Ei ainakaan tällä hetkellä, mutta otan mielelläni uutta valikoimaan jos jokin mahtava olut tulee vastaan.”

Kuva: Lotten Lindborg