SOPP -pienpanimojuhla 4-6.7. Lahden Matkustajasatamassa

Suuret Oluet  – Pienet Panimot eli SOPP – oluttapahtuma järjestetään Lahden Matkustajasatamassa 4-6.7., tänä vuonna jo 22.kerran.

 

Lahden SOPP:ssa  mukana on tänä vuonna 10 kotimaista pienpanimoa ja tilaviiniyritys. Mukana on panimoita niin Helsingistä, Oulusta, Kuopiosta kuin Torniosta ja Tampereeltakin.  Alueella voi osallistua myös olut-tastingiin, jossa käydään läpi eri oluttyylejä viiden erilaisen oluen myötä, kuullaan oluen maistamisesta, tyyleistä ja historiasta.  Enintään 8-prosenttisia pienpanimo-oluta voi ostaa tapahtumasta myös mukaan pienpanimomyymälä SOPP SHOP:sta.

SOPP:n järjestäjä on perheyritys Lammin Sahti. Yrityksen Pekka Kääriäinen kertoo, miten pienpanimoyrittäjät ovat olleet vaikeuksissa koronapandemian, Ukrainan sodan, inflaation ja kohonneiden kustannusten johdosta.

– SOPP:n järjestäminen on mahdollisuus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille maistattaa ja myydä tuotteitaan suoraan asiakkailleen ja saada palautetta niistä. Tapahtumassa on käytössä oma Sopplikaatio-mobiilisovellus, josta löytyvät mukana olevien panimoiden tuotteet. Uskomme, että kesä jatkuu vilkkaana ja toivottavasti mahdollisimman moni oluen ystävä löytää tiensä myös tapahtumiimme. SOPP:ssa tapaa panimoiden omat henkilöt, jotka varmasti tietävät panimostaan ja tuotteistaan kaiken tarvittavan. Pienpanimo-olut on lisäksi iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka yhdistää ihmisiä. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa.

SOPP on saanut alkunsa vuonna 2003 Lahdesta ja tänä kesänä tapahtuma järjestetään kuudessa kaupungissa eri puolilla maata. – SOPP järjestettiin toukokuussa Tampereella, kesäkuussa Vantaalla, heinäkuussa Lahdessa ja Helsingissä ja elokuussa Turussa ja Oulussa, kertoo Kääriäinen.

Oluiden, sahdin ja tilaviinien lisäksi Lahden SOPP:ssa tarjolla on myös alkoholittomia juomia sekä kotimaista ruokaa. Tarjolla on Ruisherkun paistetut ruisleivät lisukkeineen, Haapasalon Hatsapureja, Black Grill Helsingin burgereita, Juustokievarin tuotteita ja Kuivalihakundin kuivalihoja.

Ohjelmaa SOPP:ssa on joka ilta: Torstain illassa esiintyy Ilpo Kaikkonen Duo, Perjantaina Shoebox Revue ja lauantaina Fillaripiano ja illassa Leipomo Yhtye.

SOPP-terassi on avoinna torstaina ja perjantaina klo 15-23, ja lauantaina klo 12–24. Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 15 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Lippuja ja pöytävarauksia kannattaa varata ennakkoon myös Tiketistä. Alue on myös osittain katettu, joten pieni sade ei haittaa tapahtumaa.

Mukana olevat panimot ja muut juomatoimijat:

Hollolan Hirvi, Hollola

Husky Brewing, Helsinki

Iso-Kallan Panimo, Kuopio

Karvilan Panimo, Karvila

Lammin Sahti Lammi, Hämeenlinna

Masis Brewery, Espoo

naïlo brewing co., Oulu

Tampere Brewing & Distillery, Tampere

Teerenpeli Panimo & Tislaamo, Lahti

Tornion Panimo, Tornio

Vuokatin Viini, Vuokatti

Lähde: SOPP, kuvat Anikó Lehtinen

Katso myös:

Olutslämärissä: Pekka Kääriäinen