Suomalaiset ginit voitokkaita IWSC -kilpailussa

Maineikkaan Tornion Panimon yhteydessä toimivan Tornio Distilleryn uutuus Lójhtu “ The Magical Gin of Lapland sai mitalimaininnan sekä modernit ginit että Gin & Double Dutch Tonic -sarjoissa. Tampere Brewing & Distilling Co nappasi niin ikään arvokisan mitalisijat.

Hopea- ja pronssimitalisijat ovat jatkoa Tornio Distilleryn Lójhtun voitokkaalle maailmanvalloitukselle. Se palkittiin aiemmin tänä vuonna International Spirits Challengessä pronssimitalilla Gin Distilled Premium -sarjassa.

”Lappi on nyt kansainvälisesti kuumimpia ilmiöitä ja halusimme vangita kotiseutumme taianomaiset aromit nykyaikaiseen giniin, Aidot lappilaiset ja suomalaiset raaka-aineet olivat ainoa vaihtoehto. Hintaahan niille tulee, mutta kansainväliset mitalit ovat osoitus siitä, että valintamme oli oikea, Lappilaiset yrtit ja marjat ovat etelän serkkujaan aromikkaampia, mutta kun gineissä yleisesti käytetyt edulliset ulkomaiset mausteyrtit unohdetaan, haasteet nousivat aivan uudelle tasolle. Suuri kiitos kuuluu myös kehitystyössä mukana olleelle Fiskarsilaisen Ägräs Distilleryn tislaajamestari Tomi Purhoselle”, kertoo ginin synnystä Tornio Distilleryn toimitusjohtaja Kaj Kostiander.

Tampere Brewing & Distilling Co osallistui kisaan kaikkiaan neljällä eri ginillä joista kaikki sijoittuivat mitalisijoille. Tampere GIN pokkasi hopeaa Contemporary Gin -sarjassa ja Tampere GIN Oak Edition sai niin ikään hopeamaininnan Wood Aged -sarjassa, Pronssisijoille ylsivät Tampere-London Dry GIN London Dry -sarjassa ja Tampere GIN Summer Edition Contemporary Styles -sarjassa.

”Kyllä se mieltä kovasti lämmittää, kun kaikki ginit palkitaan. Eihän tällaista mitalisadetta ole vielä ginirintamalla Suomeen saatu. Tampere-London Dry GIN on meillä vasta proto-versio, eikä ole ollut tuotannossakaan vielä. Ehkä se sitten kannattaa tuotantoon ottaa”, kertoo vaatimattomasti olut- ja tislaajamestari Mika Pirinen.

Lue lisää IWSC -kilpailusta ja suomalaisista voittajista täältä.

Lähde ja kuvat: Tornio Distilleryn ja Tampere Brewing & Distilling Companyn tiedotteet