Suomen Olutseuralle uusi puheenjohtaja ja NeMannisille Vuoden olutteko –palkinto

Suomen Olutseura ry:n olutravintoa Bruuverissa Helsingissä pidetty vuosikokous valitsi seuran uudeksi puheenjohtajaksi vantaalaisen Juha Sinisalon. Sinisalo on ollut yhdistyksen jäsen vuosia ja osallistunut nykyisen hallituksen työskentelyyn vuoden.  Sinisalo toimii olutmestarina Helsingissä opetuspanimonakin toimivaa Perhon Panimoa.

Mies seisoo peukalo pystyssä
Yhdistyksen uusi puheenjohtaja Juha Sinisalo

”Toiveeni on tuoda panojuttuja enemmän mukaan myös Olutseuran toimintaan. Olut on sosiaalista voiteluainetta, johon kuuluu yhdessä tekeminen. Yhdessä hallituksen kanssa toivon pääseväni järjestämään jäsenille tilaisuuksia, joissa päästään kurkistamaan olutmaailman vippipuolelle”, Sinisalo visioi.

 

 

 

Vuoden olutteko toi olutta kotiovelle

mies ja nainen ja palkinnot
Ne Manniset eli Sanna ja Jesse Manninen.

Kokouksessa myönnettiin ensimmäistä kertaa Vuoden Olutteko -tunnustus. Palkinnon saivat espoolaiset olutaktiivit ja vloggarit Sanna ja Jesse Manninen pandemia-ajan toiminnastaan. Pariskunta toimitti keväällä ja alkukesästä ilman toimitusmaksua olutta kotimaisilta pienpanimoilta olutharrastajille.

”Tämä on yksi esimerkki siitä, että saan typeriä ideoita. Mutta kun on näin mahtava taistelupari kuin Sanna, joka innostuu niistä, niin mikäs siinä”, Jesse kertoo. ”Ajattelin koronan iskiessä, että käyn kuvaamassa videoita pääkaupunkiseudun panimoiden tilanteesta ja kuskaan samalla olutta kiinnostuneelle pikkuporukalle Suomen Olutharrastajat -Facebook-ryhmästä.”

”Lopulta se meni siihen, että ajettiin yhdellä reissulla Ouluun asti, johon ei alun perin missään nimessä oltu menossa”, Sanna naurahtaa. ”Arviolta 300–400 ihmiselle kuljetettiin bisseä, eli kyseessä oli panimoille taloudellisestikin aika merkityksellinen juttu. Toivotaan tietysti, että tilanne muuttuisi lainsäädännön puolesta niin, ettei kenenkään tarvitsi tehdä tätä enää uudestaan”, Jesse pohtii.

NeManniset ovat mukana myös Olutpostin verkossa  jossa näytillä vloggareiden videoita ja raportteja. Kokouksen jälkeen pidetiin yhdessä Olutliiton kanssa Anikó Lehtisen vetämä virhemakumaistatus.

Kuvassa miehiä ja naisiä
Kuvassa Suomen Olutseuran hallituksen jäseniä
kaksi miestä
Antti Kotti otti ja luovutti puheenjohtajan nuijan Sinisalolle.
Kaksi miestä ja olut lesit
Puheenjohtaja ehdokkaat eli Petri Ikonen ja Juha Sinisalo.

Lähde: Suomen Olutseuran tiedote
Kuvat: Mikko Hentunen ja Anikó Lehtinen