Suomen Paras Olut 2021 -kilpailun kuvagalleria sekä video finaalista

Suomen Paras Olut 2021 ja kisan sarjavoittajat julkistettiin 9. syyskuuta Vantaan Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumassa Tikkurilan Peltolan torilla. Kilpailuun osallistuneet 400 olutta maistettiin ja tuomaroitiin noin viidenkymmenen tuomarin voimin kahdessatoista eri sarjassa. Kansainvälinen finaalituomaristo valitsi sarjavoittajien joukosta vuoden 2021 Suomen Parhaan Oluen.

Katso alta kilpailun finaalin video sekä kuvagalleria

Suomen paras olut -julkistustilaisuus

Suomen Paras Olut: Olarin Panimon Runaway NEIPA Espoon Olarin kuulusta alikulkutunnelista nimensä saanut Runaway 7,1 % on ryhdikäs, hedelmäkorin aromit omaava, ”vihreähkö” ja antaumuksella aromihumaloitu utukalja. Sen monivivahteisesta aromi- ja makuprofiilista vastaavat uuden Seelannin Wai-iti sekä Cryona käytetyt Idaho 7 ja Mosaic-humalat.

 

TULOKSET

graffitiSuomen Paras Olut: Olarin Panimon Runaway NEIPA

VAALEA LAGER

Vakka-Suomen Panimo, Prykmestar Keller 5,0 %

PILS

Kanavan Panimo, Sulku Pils 5,2 %

VÄRILLINEN JA TUMMA LAGER

Bock’s Corner Brewery , Bock’s Dunkel 4,9 %

 

VAALEA TAI KESKITUMMA ALE

Pihamaan Panimo, Pihamaan Sahti 9,0 %

IPA JA APA

Olarin Panimo, Runaway 7,1 %

STOUTIT JA PORTTERIT

Panimoyhtiö Hiisi, Ikiiurso 12,0 %

VEHNÄOLUT

Hailuodon Panimo, Vehnä 4,7 %

MAUSTAMATTOMAT JA MAUSTETUT HAPANOLUET

Olarin Panimo, Zesty Case 5,3 %

MAUSTETUT OLUET

CoolHead Brew, Party Smoosh 5,0 %

KYPSYTETYT OLUET

Olarin Panimo, DBA Big Momma 10,4 %

VÄHÄALKOHOLISET JA ALKOHOLITTOMAT OLUET

Olvi Oyj, OLVI Rye Mild Neipa 2,8 %

MUUT OLUET

Fiskarsin Panimo, Kaksi Kotia Vailla Humalaa 5,6 %

Suomen Paras Olut -kilpailu järjestettiin tänä vuonna 11. kerran. Kilpailun tavoite on ollut alusta asti nostaa suomalaisten oluiden arvostusta, sekä tehdä oluita ja niiden valmistajia tunnetuiksi. Kyseessä on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, jossa ovat osallisena sekä isot että pienet panimot.

Finaalituomaristossa istui tänä vuonna olut- ja matkailutoimittaja Herlinda HerasYhdysvalloista, olutsommelier Diego Pompele Italiasta, kokenut oluttuomari Markus Raupach Saksasta ja olutasiantuntija Lana Svitankova Sveitsistä. Suomesta tuomaristossa istui oluttuomari ja -kirjoittaja, Tuopillinen-blogin Jouni Koskinen, olutsommelier Olli Majanen, SOK:n valikoimapäällikkö Kari Häsä, kokenut kansainvälinen oluttuomari ja Olutliiton kattojärjestön, European Beer Consumers Unionin hallituksen jäsen André Brunnsberg sekä Perhon Panimon oluentekijä Juha Sinisalo. Finaalituomariston puheenjohtajana toimi toimittaja Mariaana Nelimarkka ja päätuomarina Jussi Rokka.

S-ryhmä tukee (max. 5,5 %) voittajaoluiden saamista kuluttajien saataville oman myymäläverkostonsa kautta ympäri Suomen.

Olutposti on tapahtuman monivuotinen yhteistyökumppani.

Lähteet: Olutliitto, Olarin Panimon Facebook