Suomen Paras Olut –kilpailu juhlii 10-vuotistaivaltaan. Kilpailu pidetään nyt elokuussa.

Suomen Paras Olut –kilpailu järjestetään tänä vuonna kymmenennen kerran. Kilpailun tavoite on nostaa suomalaisten oluiden arvostusta sekä tehdä oluita ja niiden valmistajia tunnetuiksi. Kyseessä on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, jossa ovat osallisena sekä isot että pienet panimot.

Suomalainen Olut ry. Puheenjohtaja Matti Heikkilä

-Kilpailu on kasvanut joka vuosi. Kun ensimmäisenä vuonna 2010 kilpailussa oli tuomaroitavana noin sata olutta, viime vuonna kilpailuun ilmoittautui 40 panimoa suurista pieniin ja niiltä osallistui kilpailuun yhteensä melkein kolmesataa olutta. Oluet kilpailivat 11:ssa eri sarjassa, kertoo kilpailun järjestäjä Matti Heikkilä, Suomalainen Olut ry:n puheenjohtaja. – Tuomaristossa nähdään tänäkin vuonna useita oluttuomareita ja oluttoimittajia, ja kiinnostus kilpailuun on noussut joka vuosi. 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi oluet tuomaroidaan kymmenessä eri sarjassa.

Panimoiden ilmoittautuminen kilpailuun päättyy heinäkuun alussa. – Toivomme laajaa osallistumista sekä pieniltä että suurilta panimoilta, onhan kilpailun voitto myös panimolle kilpailuetu, lisää Heikkilä. – Tänä vuonna kilpailuun voivat osallistua pullotetut, vakiovalikoimassa olevat oluet, johtuen kilpailun poikkeuksellisesta luonteesta.

Tänä vuonna Suomen Paras Olut -kilpailussa tehdään myös muita erityisjärjestelyitä vallitsevan tilanteen takia. Kilpailu pidetään ravintola Perhon tiloissa elokuun alussa, jolloin Perho on suljettu. – Huolehdimme tietysti huolellisesti tuomareiden maisteluhygieniasta ammattitaitoisen kilpailujoukkomme kanssa, sanoo kilpailun käytännön järjestelyistä vastaava Kari Likovuori. – Perhossa on useita tiloja, joita voimme hyödyntää tuomaroinnissa, niin että kaikki menee turvallisesti.

Suomen Paras Olut -tulokset julkistetaan syyskuun alussa tilaisuudessa, jossa jokaisen sarjan voittajaolut ja koko kilpailun voittaja esitellään myös medialle. S-ryhmä tukee voittajaoluiden saamista kuluttajien saataville oman myymäläverkostonsa kautta ympäri Suomen.

– Nyt jos koskaan tarvitsemme positiivisia olutuutisia ja kilpailut kiinnostavat oluenystäviä, joten olemme innolla järjestämässä kilpailua tänäkin vuonna, sanoo Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen.

Kilpailun johtaja ja pitkäaikainen olutaktivisti Kari Likovuori

Kilpailussa palkitaan kunkin sarjan kolme parasta tuotetta. Tuomaristo valitsee sarjojen parhaista Suomen Parhaan Oluen, joka palkitaan kunniamaininnalla ja diplomilla, ja Suomen Paras Olut-mainintaa vuosilukuineen voi käyttää oluen mainonnassa. Tämän lisäksi Suomen Paras Olut kustannetaan edustamaan Suomea ja voittajapanimoa European Beer Awards -kilpailuun.

Suomen Paras Olut -kilpailu on yksi seitsemästä Olutliiton kattojärjestön eli Euroopan Oluenkuluttajien liiton-European Beer Cunsumer Unionin (EBCU) hyväksymistä kilpailuista. EBCU on määritellyt joukon kriteerejä, joita noudattavat kilpailut voivat saada EBCU:n hyväksynnän. Kilpailua järjestää Suomalainen Olut ry, jonka jäsenenä ovat sekä PanimoliittoPienpanimoliitto että Olutliitto ulkojäsenenä.

Suomen Paras Olut -kilpailu on avoin kaikille Suomessa toimivien kaupallisten panimoiden valmistetuille oluille, jotka ovat säännöllisessä anniskelu- tai vähittäismyynnissä. Oluiden Ilmoittaminen 3.7. mennessä: https://www.vaahtokukka.fi/main.php. Suomen Paras Olut -kilpailu löytyy myös Facebookista

Matti Heikkilä on haastateltavana tänään Olutpostin virtuaaliset painimokierrokset ohjelmassa tänään torstaina klo 19.00 alkaen. Esittelyssä on Nokian paino mutta samalla keskustellaan myös Suomen Paras Olut -kilpailusta. Esittely pidetään Zoomin kautta osoitteessa https://us02web.zoom.us/j/84448699496. Siellä voi myös yleisö esittää kysymyksiä chatin kautta.
Lähetys myös Olutpostin Facebookissa. Olutposti on yksi kilpailun yhteistyökumppaneista

Olutpostin aikaisempia Suomen Paras Olut sisältöjä

Vielä kerran Suomen Paras Olut 2019 massiivisella kuvagallerialla!

Esittelyssä kolme Suomen Paras Olut 2019 -kilpailun sarjavoittajaa

Haastattelussa Suomen Paras Olut 2019 -kilpailun voittaja Iso-Kallan Panimo

Suomen Paras Olut 2019 tulee Kuopiosta!

OLUTFM selvitti, mikä on Suomen Paras Olut -kilpailu?

Suomen Paras Olut finaali ja kaikki kilpailun ehdokkaat 2019

Suomen Paras Olut 2019- kilpailun tuomarointia ja taustavoimia

Suomen Paras Olut -kilpailu kasvaa ja kansainvälistyy

Suomen Paras Olut -gaala vei oluenystävät meritunnelmiin

Suomen Paras Olut 2018 voittajat videohaastattelussa

Suomen Paras Olut 2018 tunnelmat videolla

Suomen Paras Olut valitaan taas

Suomen Paras Olut: menestystä pienille, tuoreille tekijöille

Suomen Paras Olut 2017 tulee Akaasta

Mikä on sinun suosikkisi Suomen Parhaaksi Olueksi 2019?

Kansainväliset olutkuuluisuudet mukana päättämässä Suomen Parhaan Oluen 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virusta päähän lahjakorttikampanja