Suvilahdessa tapahtuu: Mikä on I WAS HERE-tapahtuma?

Suvilahdessa 22-23.7. tapahtuva I WAS HERE -kesäfestivaali lähestyy kuluttajaa uudella tavalla. Keskiössä on elämys itsessään, oivien cocktailien, hyvien viinien, maukkauden ruokien ja musiikin kanssa.

I WAS HERE -tapahtuman takana ovat keväisin järjestettävästä Helsinki Drink Festivalista tutut ravintola- ja baarialan ammattilaiset, joten luonnollisesti cocktailit ovat tärkeässä roolissa myös tässä tapahtumassa. Kesäfestari on kuitenkin astetta rennompi keväistä sisarustaan, ja sekä ruoka että musiikkikattaus nousee suurempaan rooliin.

Tapahtuman juomatarjonnasta vastaavat  mm. cocktaileistaan tutut The Firm, Marskin baari, Liberty or Death sekä uudenkarhea Peaky Basterd & Co Katajanokalta ja maahantuonnin puolesta mm. Edrington, Anora, Pernod ja Beverage Partners Finland jotka esittelevät mielenkiintoisimpia uutuuksiaan ja lippulaivatuotteitaan. Tapahtumasta löytyy niin perinteisiä cocktailklassikoita tai niiden moderneja versioita, kuin uusia ja mielenkiintoisia, mm. nyt trendikkäästä vermutista sekoitettuja juomia ja tietysti laajasti suosiotaan kasvattavat alkoholittomat cocktailit. Cocktaileja saa puolikkaina annoksina vitosen hintaan, joten näin pystyy maistelemaan useankin juoman tapahtuman aikana.

Viinejäkään ei ole unohdettu, niitä tuovat tapahtumaan Soil Wine Group ja luonnonmukaisiin viineihin keskittyvä Bioviini.  Oluen ystäville on tarjolla Stadin Panimon sekä kuratoidusti muutaman muun pienpanimon tuotteita ja kahvihampaan kokotuksen lievittämisestä huolehtii Stockfors Coffee.

Cocktailien nauttimisen lisäksi voi oppia uutta  juomien tekemisestä noin puolen tunnin mittaisissa Kotibaari-workshopeissa ammattitaitoisten baarimestareiden opastamana tai maistella ohjatusti vaikka ginejä. Viinipuolella pääsee tutustumaan alku- eli natuviinien uutuuksiin sekä tyylikkäimpien viiniklassikoiden saloihin ohjatuissa maisteluissa.

Kesäistä festariruokaa tarjoilevat I WAS HERE -tapahtumassa mm. Katajanokan ravintola Wellamo, yakitori-vartaita tarjoileva Brasa, bagel-herkuistaan tunnettu Yeastie Boi sekä Boneless. Festivaalin puolelta luvattiin myös vinkata sopivat cocktailit ja ruuat tiskeiltä! Musiikkitapahtuman fiilistä tuovat I WAS HERE -festivaaleilla urbaanihenkiset artistit kuten perjantaina esiintyvät Pietarin Spektaakkeli, Kube, Yeboyah ja Aavikko sekä lauantaina esiintyvät Pihlaja, SMC, F ja Ege Zulu.

Tapahtuman järjestäjät lupaavat hauskan ja rennon tapahtuman Helsingin keskellä, missä viihtyvät sekä hyvän ruuan, juoman että musiikin ystävät. Tapahtuman liput näet täältä. 

Kuva: I WAS HERE -tapahtuma

mainos