Tampereella torveillaan Pauli Hanhiniemen, Maran, ASAn, Marjo Leinosen ja Bad Ass Brass Bandin tahdissa.

Katso video!Tampereella rikotaan kulttuurirajoja 11. ja 12. toukokuuta. Pakkahuoneella O2O nimisessä tapahtumassa kuullaan mielenkiintoinen tilausteos, missä Suomen tanssijalkaisin torvijengi Bad Ass Brass Band ottaa käsittelyyn paikkakunnan poppareiden biisejä.

Yhtye vääntää suu messingillä Pauli Hanhiniemen tuotantoa kuten ”Muutkin mokaa” ja ”Pölyä, hiuksia, risuja”, Mara Balls yhtyeen Maran tulkitsemat ”Tuulee” ja ”Ajan takaa”. Paikalla kuullaan myös Marjo Leinosen tulkitsemia r & b klassikoita ja raptaituri Asan uutta ja vanhaa materiaalia. Kysyttäessä BABB-torvijengin kippari Janne Masalinilta, mitä ihmettä tapahtuu, vastaa mies haitariinsa nojaten: ”Totaalista torvimusaa ja kännit ilman kalsareita”.

Yhteistyö eri artistien kanssa sai alkunsa yhtyeessä aikoinaan soittaneen suurvisionääri Pentti Luomakankaan älynväläyksestä. Ensimmäisen koepuhalluksen — Bad Ass Brass Band teki vuonna 2010 Ismo Alangon, ASAn, Pasilan tsaarin, inarinsaamelaisen Amocin kanssa viikon rundilla Pohjois-Lapissa.— Tämä Staalon kaato niminen rundi oli jo ensimmäisenä vuonna ilmiö, jonka jälkeen se toteutettiin neljästi eri kokoonpanoilla.

Tampereelle tuotettu tilausteos on Pirkanmaan olut- ja populaarikulttuuria esittelevää O2O- tapahtumaa varten kasattu revanssi, joka tehdään yhteistyössä paikallisten taiteilijoiden ja toimijoiden kanssa. Kyseessä on kunnianosoitus Tampereen populaari- ja olutkulttuuria kohtaan.

O2O tapahtuman sivut: www.olutposti.fi/o2o
Ensimmäisen Staalon kaato rundin tunnelmia täältä https://www.youtube.com/watch?v=rHhaB8ADiJE&t=528s

Bad Ass Brass Band

Antero Priha (trumpetti)
Eero Savela (trumpetti)
Hepa Halme (sopraanosaksofoni)
Antti Hermaja (pasuuna)
Ville Niemelä (marssipasuuna)
Samppa Leino (eufonium)
Erno Haukkala (sousafoni)
Janne Masalin (harmonikka, laulu)
Petri Kautto (banjo)
Ari Poutiainen (viulu)
Sande Vettenranta (rummut)
Marko Roininen (bassorumpu)
Jarno T. Karjalainen (kapellimestari, laulu)

 

mainos