Tapahtumarikas päivä ja hieno elokuvailta panimomestareiden seurassa

Olutposti ystävineen järjesti tiistaina 12.4. Helsingin Cinema Orionissa Panimomestari -dokumenttielokuvan erikoisnäytöksen.

Mukana tilaisuudessa olivat elokuvan ohjaaja ja tuottaja Antti Haase sekä päätähdet Leo Andelin ja Kaj Kostiander. Andelin on luonut alkuperäisen Lapin Kulta -oluen reseptin ja Kostiander Tornion Panimolta vastaa oluen nykytuotannosta. Tuote on myynnissä nykyisin nimellä Original Lapland Lager. Lapin Kullan tarina kerrotaan Andelinin muistojen matkana alkuperäiselle tehdasalueella Torniossa. Omakohtaista kerrontaa elävöitetään rikkaalla valokuva- ja filmimateriaalilla perinteikkään panimon vaiheista vuosikymmenten saatossa.

Dokumentti kiinnosti niin olut- kuin dokumenttikansaa. Näytöksen katsojien ikäjakauma oli laaja ja yleisöä oli paikalla noin 160 henkilöä. Elokuvan jälkeen Olutpostin tuottaja Mikko Hentunen haastatteli ohjaaja Haasea ja elokuvan päähenkilöitä panimomestareita Andelinia sekä Kostianderia. Paikan päällä maisteltiin tietysti myös elokuvan kolmatta päätähteä eli Tornion Panimon Original Lapland Lageria.

Aiemmin päivällä panimomestarit vierailivat espoolaisten Fat Lizard Brewing Companyn ja Olarin Panimon tiloissa, joissa vieraiden vastaanotto oli täynnä kunnioitusta alan pioneeri Andelinia kohtaan.

Kiitokset: Antti Haase ja tuotantoryhmä, Cinema Orion, Tornion Panimo, Suomen Olutseura ja Olutliitto.

Alla kuvagalleriaa päivältä sekä videokooste elokuvan haastatteluosuudesta:

Salissa oli tunnelmaa!
Panimomestari ja elokuvan pääosan esittäjä Leo Andelin oli otettu vierailustaan Helsinkiin.
Ohjaaja Antti Haase
Päivän ensimmäisenä vierailukohteena oli Fat Lizard Brewing Company. Juttu lensi ja tuotteet maistuivat.
Olarin Panimolla juttu lensi siihen tahtiin, että kohta oli pakko keskeyttää tarinointi ja liikahtaa eteenpäin päivän ohjelman mukaisesti.
Olutpostin tuottaja Mikko Hentunen (oik.) haastatteli ohjaaja Antti Haasea.
Leo Andelin kertoi muistoja ja mielipiteitä panimoelämästä.
Tornion Panimon Kaj Kostiander (vas.) on itsekin käynyt Berliinissä saman panimomestarikoulun kuin Leo Andelin.

Teksti: Cyde

Panimomestari-elokuva palkinnoille Italiassa – Olutposti