Teerenpeli palkintosijalle International Wine & Spirit Competition -kisassa

Lahtelainen Teerenpeli Panimo & Tislaamo voitti ”Worldwide Whisky Producer” -sarjan IWSC-kilpailussa Englannissa.

Alkoholialan asiantuntijoista ja vaikuttajista koostunut raati arvioi Teerenpelin maailman parhaan kansainvälisen viskintuottajan tittelin arvoiseksi. Tulokset julkistettiin Lontoossa järjestetyssä gaalassa tänään. Kilpailuun oli määräaikaan mennessä ilmoitettu satoja tuotteita ympäri maailman. Maailman parhaan viskintuottajan tittelistä kisasivat finaalissa Teerenpelin kanssa taiwanilainen Kavalan Distillery, ranskalais-amerikkalainen Sazerac, ja tasmanialainen Lark Distillery.

viskilasi

”Teerenpelin viski tehdään koko maailman mittakaavassa ainutlaatuisista raaka-aineista: Salpausselän harjujen suodattamasta, maailman parhaasta pohjavedestä sekä lähipelloilla kasvatetusta ja Lahdessa mallastetusta ohrasta. Niihin kun lisää kaiken sen kokemuksen, taidon ja intohimon, jota Teerenpelillä viskintislaajana on, eihän siitä voi syntyä kuin maailman parasta viskiä”, kertoo Teerenpeli Yhtiöiden yrittäjä, toimitusjohtaja Anssi Pyysing.

Myös Teerenpelin 10 yo Single Malt Whiskey 43 % ja viisi muuta tislettä saivat mitalimaininnat tämän vuotisessa kilpailussa.

Teerenpeli solmi kuluneen vuoden aikana maahantuontisopimuksia Belgiaan ja Luxemburgiin. Myös Saksan ja Ruotsin vienti on kasvanut. Ruotsin sopimus vie Teerenpelin Kaski-viskin ensimmäisenä suomalaisena viskinä valtion System Bolaget -myymälöihin, kerrotaan Teerenpelin tiedotteessa.

Nyt pelaamme aidosti kansainvälisellä tasolla, mikä tietysti sopii paremmin kuin hyvin muutenkin käynnissä oleviin kansainvälistymistavoitteisiimme”, kertoo panimon ja tislaamon toimitusjohtaja Samuli Korhonen.

Lähde ja kuva: Teerenpelin tiedote

Pian ilmestyvä vuoden viimeinen Olutposti-lehti rakastaa ruualla!