Teerenpeli paneelissa miettiin juoma-alan tulevaisuutta ja alkoholilain muutoksia

Teerenpeli Yhtiöt järjesti 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ”Juomainnovaatiot osaksi elintarvikevientiä” -keskustelupaneelin maaliskuussa Lahden Teerenpeli-ravintolassa. Keskustelupaneelin aiheina olivat alkoholilainsäädäntö, juomateollisuuden kasvumahdollisuudet sekä alan rajoitusten purkaminen.

Paneelissa keskityttiin toisaalta alkoholilain tuleviin muutoksiin ja toisaalta elintarvikealan tulevaisuuteen ja -vientiin, keskustelijoina mm. sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasosen valtiosihteeri Laura Rissanen, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin valtiosihteeri Päivi Nerg . Illan isäntänä toimi Teerenpeli Yhtiöiden Anssi Pyysing. 

Alkoholilainsäädännön muutoksissa puhutti eniten vähittäiskaupan alkoholirajan nostaminen kahdeksaan prosenttiin ja sen mahdolliset haasteet ja mahdollisuudet. Pienpanimot ovat toivonut myös laille siirtymäaikaa, jotta panimot ehtisivät valmistaa tuotteet.  Paneelissa puhutti myös nk. käymistaparajoitus, eli se että rajataanko nosto käymisteitse valmistettuihin juomiin, mikä on nyt hallituksen esitys.

Katso video:

Elintarvikealan tulevaisuutta pohdittiin myös mm. makumatkailun, markkinoinnin ja maanviljelyn vetovoiman kasvattaminen.

Katso video:

Lähde, videot ja kuvat: Teerenpeli

Katso lisää:

Teerenpeli lanseeraa viskin 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi