Teerenpeli voitokas Ruotsissa

Vienti Ruotsiin käynnistyi vuoden 2021 alussa ja viennin määrä on jo ylittänyt iloisesti sekä maahantuojan että Teerenpelin ennusteet.

Lahtelaisen Teerenpeli Panimo ja Tislaamon Kulo 50,7 % -viski on kevään mittaan saavuttanut ruotsalaisilla olut- ja viskimessuilla kolme merkittävää ykkössijaa: Uppsala Beer & Whisky Festivalilla maaliskuussa Kulo voitti World Wide Whisky -kategorian ja En Öl & Whiskymässa – tapahtumassa huhtikuussa Göteborgissa kultaa tuli sarjoissa Best Nordic Whisky All Categories ja Single malt Whisky no age–12 YO.
Ruotsin suurimman olut- ja viskitapahtuman 14-henkinen tuomaristo valitsi
Kulo-viskin Pohjoismaiden parhaaksi viskiksi 132 viskin joukosta. Tuomariston mukaan Kulossa yhdistyy hieno sherrynomainen makeus punaisiin marjoihin ja makeaan kinuskiin. Kuivattujen hedelmien monipuoliset ja elegantit vivahteet muodostavat herkän tasapainon viskin mukavan pippurisuuden kanssa.

pullo

Teerenpeli on vuosien myötä kerännyt mittavan valikoiman palkintoja kansainvälisistä kilpailuista. Kilpailumenestys heijastuu suoraan yrityksen tunnettuuteen ja sen myötä liiketoimintamahdollisuuksiin.

”Valinta maailman parhaaksi viskituottajaksi vuonna 2020 sementoi maineemme maailmanluokan viskintekijänä ja avasi ovia maailmalle. Parin viime vuoden aikana vienti on lisääntynyt 30–40 %”, kertoo Teerenpeli Yhtiöt -konsernin yrittäjä ja toimitusjohtaja Anssi Pyysing.

Teerenpelin vienti Ruotsiin käynnistyi vuoden 2021 alussa ja viennin määrä on jo ylittänyt iloisesti sekä maahantuojan että Teerenpelin ennusteet. Ensimmäisenä suomalaisviskinä Systembolagetin hyllylle pääsi sherrytynnyreissä kypsynyt Kaski. Kuusi Teerenpelin tuotetta on saatavilla Systembolagetissa tilausvalikoimatuotteena, esimerkiksi nyt kilpailumenestystä kerryttänyt Kulo. Ruotsalaiset tapahtumajärjestäjät toivottavat Teerenpelin tervetulleeksi pohjoismaiseen markkinaan.

”Uskon, että Teerenpelin rooli Ruotsin viskimarkkinassa kasvaa jatkossa. Pohjoismaiset tislaamot ovat osoittaneet, että niillä on kyky tislata erinomaista viskiä, ja markkinalla on tilaa kasvaa. Mielestäni Teerenpeli on täydellinen esimerkki pohjoismaisen viskikategorian kehittymisestä”, toteaa Anders Bergström ruotsalaisesta Whiskytower-julkaisusta.

”Tislaamon matka Ruotsissa etenee hienosti, ja tulokset puhuvat puolestaan”, kertoo ruotsalaisen Whiskykalendern-julkaisun perustaja ja Chief Visionary Officer Klaus Bitschnau.

Lähde ja kuva: Teerenpeli