Teerenpelin Lempi täyttää 20 vuotta

Helsinki Beer Festivalilla vuonna 1999 päivänvalon nähnyt mustikkasiideri oli hitti alusta alkaen.

Lempi-siiderin äiti Marianne Pyysing ideoi hittituotteen viikkopalaverissa. Ideana oli maustaa yhtiön oma omenasiideri aidolla mustikkamehulla. Messuilla suosio oli niin kova, että siideriä piti valmistaa tapahtuman aikana lisää loppuneen tilalle.

Teerenpelin Anssi Pyysing järjesti Lempi-siiderin tuotannon festivaalin aikana uusiksi mahtavan suosion innoittamana. Siihen aikaan valtavat, noin 6000 litran tankit vuokrattiin ja väliaikaiseksi siiderin valmistustilaksi tuli vanha meijeri radan varrelta. Myös lupa-asiat hoituivat alustavasti puhelimessa Helsinki-Lahti matkan aikana.

Tarina kertoo, että useampikin asiakas on kaatanut mustikkasiiderit vahingossa päälleen mutta myös henkilökunta on saanut osansa vuosien aikana. Aidon mustikan peseminen pois vaatteista on haastavaa, joten sloganilla ”Lempi jättää jälkensä”, on paikkansa tänäkin päivänä. Lempin alkuaikoina Teerenpelin henkilökunnan työpaitoihin oli jo valmiiksi painettu mustikkatahrat sloganin kanssa.

”Sloganissa ja siinä visuaalisuudessa on niin paljon teerenpelimäisyyttä mukana hyvällä tavalla. Ja edelleen tänäkin päivänä siinä on kaikki kohdallaan. Muutamat panimot ovat aikojen saatossa tuoneet omia mustikkasiidereitään tarjolle, mutta Lempi on se aito ja alkuperäinen”, kertoo Anssi Pyysing Teerenpeli-yhtiön tiedotteessa.

Lähde ja kuva: Teerenpelin tiedote

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.