Toimituksen top3: Biisit ja bisset

Katsasta Olutpostin toimituksen top3 kesäbisset ja -biisit.

Olut ja musiikki -teemainen kuvituskuva

Erkki Ukkola: 

Vaalea lager ja Blackberry Smoke – Good One Comin’ On. Grilli kuumaksi, kylmä kalja käteen ja juurevaa rokkia soimaan. Täydellisen kesähetken resepti.

Imperial Stout ja Viikate – Kivi itkee vihreää. Loppukesän pimeneviin iltoihin rauhallisesti siemailtavaa herkkua ja kaihoisaa rautalankainstrumentaalia. Kouvostoliittolaisen ykkösvalinta.

Micro IPA ja linnunlaulu. Luontoon ei lähdetä humaltumaan, joten päivävaelluksella juomana toimii matala-alkoholinen humalapommi. Samoin retkelle lähtiessä kaiuttimet jätetään kotiin ja keskitytään luonnon omaan konserttiin.

Mika Laitinen: 

Kun kesäloma alkaa, laitan soimaan Kool & The Gang -yhtyeen Celebrationin ja kaadan lasiin sahtia.

Kun kuumempi jakso iskee,  tunnelmaan sopii Martha & The Vandellasin Heat Wave ja jääkaappikylmä weizen.

Kun radiossa soi Vielä on kesää jäljellä, tekee mieli kiljua.

Christoffer Tuominen: 

Grisette – valitsemasi Kesäkumibiisi. Kesällä on kaksi sääntöä, muista nestetasapaino ja käytä kumia! Grisette toimii mainiosti janonsamuttajana ja siinä on myös matala alkoholipitoisuus. Seksistä on kiva muistaa jälkeenpäin kaikki ja onhan se selvinpäin jännittävämpää ja ehkä myös taiteellisempaa. PMMPn kumivirsi vuodelta 2005 on aika legendaarinen ja sopii myös grisetten kanssa yhteen. “Mussa on kikki mitä oltavakin on. Oon luotettava kiva, ihana ja viaton.”

Hedelmäinen gose – Will Smith – Miami. Kaikkien kesähittien kunkku toimii moitteettomasti hedelmägosen kaverina. Molemmat ovat helposti lähestyttäviä ja kaikkien suosimia. Olut on raikas ja niin on myös biisi vaikka se julkaistiin jo vuonna 1997.  “So we sip a little something, lay to rest the spill. Me and Charlie at the bar runnin’ up a high bill.”

American Light Beer – Texas – Summer Son. Jenkkien suosima lightbeer uppoaa helteessä kuin skottibändi Texasin Summer Son pauhuaa kaiuttimista. Labatt Blue valuu kurkusta alas ilman esteitä kun he laulavat: “I’m tired of telling the story, tired of telling it your way. Yeah, I know what I saw, I know that I found the floor.”

Ari Juntunen: 

  1. Ramones: Cretin Hop & Browar Monsters: Cretin Hops!
  2. Eric Clapton: Crazy Country Hop & Crazy Hops: Citrash
  3. Led Zeppelin: Misty Mountain Hop & Mikerphone Brewing: Misty Mountain Hop

Sampo Marski: 

Lyyti: Ennätyshelteet ja lager. Hitaasti trendejä seuraavalle viime kesän hitti käy hyvin myös tänä kesänä. Kierrätys kunniaan! Menevälle indierockille ja ennätyshelteille sopii pariksi parhaiten pohjahiivaolut, jonka mallasrungosta löytyy ripaus maissia tai riisiä. Ja toki pullonsuuhun viipale valitsemaansa sitrushedelmää.

SilverHawk: Pumping Iron ja NEIPA. NEIPA ja synthwave on niin hyvä yhdistelmä, että eräs suomalainen olutfestari on nimetty parin mukaan. Kasarisyntikat ja korniakin kornimmat rumpusamplet yhdessä sameimman saatavilla olevan mehukaljan kanssa vaan toimii. Nautitaan pelkääjän paikalla avoauton kyydissä matkalla uimarannalle.

Satanic Warmaster: The Eye of Satan ja imperial stout. Suomen kesä ei aina ole pelkkää auringonpaistetta ja tarjolla voi olla melkoisia kontrasteja. Siksi kesäsoittolistalle pitää varuilta lisätä synkempääkin tavaraa. Mustan metallin kanssa toimii mustaakin mustempi imperial stout. Näillä eväillä takatalven pilaamat grillibileetkin kääntyvät voiton puolelle.

Harri Soinila: 

  1. Cantillon Gueuze ja Technotronic – Pump Up the Jam. Kaksi täydellisyyttä hipovaa belgialaista kulkevat käsi kädessä kesäiselle torille juuri ennen auringonlaskua.
  2. Bud Light Dylan Mulvaney -tölkistä ja Taylor Swiftin Mean. En pahemmin piittaa kummastakaan, mutta valitsen ne silti, ihan puhtaasti v****illakseni Kid Rockille, jolla on ollut riitaa molempien kanssa.
  3. Põhjala Winter Banger ja Amorphis – Black Winter Day. Ettei pääse unohtumaan mikä on kohta tulossa. Ja molemmat sitä paitsi ovat hemmetin hyviä.

Hannu Nikulainen: 

1)     Plevnan Pils ja Pitkä kuuma kesä (Popeda) – aitoa kesäistä tamperelaisuutta

2)     CoolHead Brew Summer In Vermont ja Summertime Blues (Eddie Cochran) – kesäistä, mutta ei kevyttä eikä särmätöntä

3)     Lammin Sahti ja Kesäillan valssi (Oskar Merikanto) – sopivat Suomen suveen yhdessä tai erikseen

Katso myös:

Bisse biiseissä – oluen esiintyminen populaarimusiikkisanoituksissa