Toimituksen top3: Olut ja kesätapahtumat

Olutpostin toimitus nauttii myös kesätapahtumien kera olutta. Mutta mitkä ovat toimituksen lempitapahtumat ja mitä olutta niissä juodaan? Tässä kirjoittajien top3-listat.

Kuva kesäisestä puistotapahtumasta

Mariaana Nelimarkka

Kesäkuun puolivälissä nautin paikallisen La Bière des Docksin kesäolutta Biarritzissa Atlantin kuohuja kuulostellen.

Suuret Oluet – Pienet Panimot kuuluu kesääni, ja Helsingin Rautatientorilla tapaan hippi-vanin ja maistelen sen luukulla Fiskarsin Panimon kesäksi paneman Grüner Veltliner -rypäleellä kolminkertaisesti maustetun Tiara of Skins -hapanoluen.

Mökillä saunotaan joka päivä, ja saunaolueni ovat aina IPA-sukuisia. Joskus alkoholittomia, välillä NEIPAa, ja jos paikalliset olutjumalat suovat, myös satakuntalaista tuotantoa. Toivon, että turvakaljani Fat Lizardin Atlantic NEIPAn jakelu ulottuu Satakunnan pohjoisrajalle asti!

Harri Soinila 

Rautakankikävelyn MM-kisat ja lämmin IPA.

Korkokenkäkukkamekkohiihdon Ämmänkisat ja lämmin vadelmasour.

Lähiöostarin avajaiset ja mäyräkoira lämmintä lageria.

Cristoffer Tuominen

Festarit ja lämmin “mikä tahansa”-bisse. Onko parempaa kesäkombo kuin juoda kavereitten kanssa lämmintä mitä ikinä onkaan tarjolla bisseä festareilla hyvän musiikin tahdissa?

Järvi, sauna ja sauna kalja. Oma suosikkini saunaan on rapsakka pilsneri, joka raikastaa sekä kehoa että mieltä. Mieluiten sellainen, jonka voi nauttia useampaa, esimerkiksi Vanhan Porvoon Panimon Borgå Pilsner.

Futis ja kylmä IPA. Tänä kesänä saadaan nauttia EM-kisoista ja Copa Americasta. Itsellä kisastudioon valikoituu joku kivalla katkerolla varustettu West Coasti joka kestää snäcksit ja jännityksen hyvin, esimerkiksi Maku IPA.

Ari Juntunen

Olarin Trippin’ On Pine Cone ja männynkävyn heitto metsälampeen (Puolangalla).

Hanko Brewing Lokki Lager ja päähineen putsaus linnunpaskasta (Turussa).

CoolHead Summer Rain, kaikki muut kesätapahtumat.

Jari “cyde” Hyttinen 

Mäyräkoira Sandelssia – Joutsa Shopper Show jatkot

Koffia hanasta muovimukista – Ilovaarirock Joensuu

Brooklyniä pullosta – Flow festivaali

Anikó Lehtinen

Lempifestivaalini Flown teemaan sopii viikkiläisen CoolHeadin cocktailia muistuttava Cherry Liquorice Chew Bites – on sen verran vahvakin ettei tarvitse heti jonottaa vessaan!

Seinäjoen Provinssissa parasta on juoda bissee auringossa kun bändit soittaa. Tähän käy hyvin ihan kylmä kotimainen lager, menee janoon fiilistelyn lomassa!

Balatonjärven rannalla Alsóörsissä järjestetään joka vuosi olutfestarit jossa tanssitaan ysäriteknoa aina keskiyön aikaan. Siellä maistuu paikallinen pienpanimo-olut, kuten Yeast Siden Hazy IPA.

Katso myös:

Hannu Nikulaisen olutarviot – kevään ja alkukesän suomalaiset oluet 2024