Tornion Panimo kampanjoi ympäristön puolesta

Tornion Panimo sekä Pidä Lappi Siistinä ry ovat aloittaneet yhteistyön. Se näkyy panimon uuden North-oluen takaetiketin hymyilevänä Nalle-logona.

Tornion Panimo luovuttaa— jokaisesta myyntiin toimittamastaan North-pullosta ja tölkistä Pidä Lappi Siistinä ry:lle sovitun tukisumman.

Pidä Lappi Siistinä ry:n toiminnan tavoitteena on säilyttää Lapin puhdas ja viihtyisä ympäristö. Yhdistys pyrkii päämääräänsä ympäristökasvatuksella, koulutuksella, jätehuollon kehittämisellä, erilaisilla— ympäristöprojekteilla ja talkootyöllä. Yhteistyö paikallisten yritysten kanssa on merkittävä osa toimintaa.

– Päätös yhteistyöhön lähtemisestä oli helppo ja Tornion Panimon arvojen mukainen. Jopa toimintansa alussa olevalla startup-yrityksellä tulee olla ympäristö- ja yhteisövastuu omasta toiminnastaan,— toteaa panimon johtaja— Kaj Kostiander.

Pidä Lappi Siistinä ry:n yhteistyöyritysten tavoitteena on Lapin ainutlaatuisen ympäristön huomioiminen ja sen mahdollisimman vähäinen kuormittaminen.

– Tuotannossa voi ottaa ympäristön huomioon monin tavoin. Esimerkiksi torniolaisen oluen valmistuksessa syntyvän proteiinipitoisen mäskin syövät mielellään paikallisen villisikatarhan eläimet,— Kostiander kertoo.

mainos