Tornion Panimossa ollaan ympäristön asialla

Tornion Panimo luopui kevyen polttoöljyn käytöstä ja siirtyi täysin aurinko- ja tuulisähköön. Panimon tuotantoenergia on nyt hiilineutraalia.

Torniolaiset tavoittelevat kunnianhimoisesti koko toimintaansa täyttä hiilineutraaliutta. Tämä kattaisi koko tuotantoketjun raaka-aineista kaupan hyllylle saakka. Tornion Panimo suosii jo nyt kotimaisia raaka-aineita, mikä pienentää hiilijalanjälkeä myös kuljetusten osalta.

”Otamme nyt suuren askeleen eteenpäin ja käytämme pelkästään uusiutuvia energialähteitä. Oluen hiilijalanjälki pienenee tehtyjen toimenpiteiden ansiosta jopa 40 %. Hiilijalanjälkeä voidaan pienentää entisestään esimerkiksi hyödyntämällä käymisessä syntyvä hiilidioksidi ja ravinteita sisältävä jätevesi levän ja vaikkapa humalan kasvatuksessa”, kertoo Tornion Panimon hallituksen puheenjohtaja Mikko Ahokas.

Toimitusjohtaja Kaj Kostiander pitää ympäristöasioita ensisijaisen tärkeinä ja perustelee panimon tavoitteita seuraavasti:

”Kestävä kehitys on meille kaikille tärkeä asia ja ilmastonmuutos yhteinen huolemme. Haluamme konkreettisilla teoilla edesauttaa sitä, että jätämme lapsillemme paremman maailman.”

Tornion Panimo on kampanjoinut näkyvästi ympäristön puolesta jo pitkään.

Lähde ja kuva: Tornion Panimon tiedote