Tornion Panimon korkeilla Guinnessin ennätyskirjaan

Suomalainen taikuri-jonglööri teki jo toisen Guinnessin maailmanennätyksensä. Tällä kertaa avaamalla pullonkorkkeja moottorisahalla. Hänellä on jo ennestään Guinnessin maailmanennätys kolmella moottorisahalla jongleerauksessa, minkä hän otti nimiinsä heinäkuussa 2018.

Janne Mustonen peittosi amerikkalaisen Ashrita Furmanin vanhan ennätyksen ennätyksen avaamalla moottorisahallaan 27 pulloa. Idea uuteen ennätykseen syntyi, kun Mustonen oli esiintymässä Tornion Panimon tilaisuudessa.

tornion panimo moottorisaha janne mustonen

”Olin tehnyt vastaavan tempun Kaikki vastaan 1 -tv-ohjelmassa ja heitin panimon toimitusjohtaja Kaj Kostianderille, että tehtäisiinkö maailmanennätys? Hän lähti heti mukaan ja tässä sitä nyt ollaan. Edellinen ennätykseni vaati raakaa voimaa ja kestävyyttä, kun taas tässä uudessa on kyse tekniikasta ja tarkkuudesta. Terän on osuttava juuri oikeassa kulmassa korkin alle, muuten pullo ei aukea, kaatuu tai menee rikki. Tornion Panimo toimitti minulle läpi kesän treenimateriaalia, joka on siis hiilihapotettua vettä olutpulloon pullotettuna, eli yhtään olutta ei ole kaadettu viemäriin tätä ennätystä treenatessa. Se on ollut yleensä suurin huoli ihmisillä kun he näkevät videoita tai kuvia treeneistäni”, kertoo Mustonen.

Ennätys suoritettiin perjantaina 13.9 klo 18.00 Lahdessa ravintola Hygge-Barin edustalla, Aleksanterinkatu 9:ssä.

Guinnessin suurta ennätyskirjaa (nyk. Guinness World Records -listaus) on julkaistu vuodesta 1955. Sen idean alkuperäinen isä on Guinness panimon entinen Managing Director Sir Hugh Beaver (1890—1967).

 

Kuvat: Tornion Panimo

Olutpostin mainos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.