Tuopillinen: Kaleva Mellow FellowMellow Fellow
Kaleva Brewing Company, Suomi
Milk Stout
5,5%

Tamperelainen Kaleva Brewing on kai ollut olemassa teknisesti jo pari vuotta, mutta oluita alkoi näkyä omiin silmiin vasta tämän vuoden puolella. Panimosta en oikeastaan sen enempää tiedäkään, kuin mitä Suomen Pienpanimot -sivulla kerrotaan. Pari ukkoa pisti pienpanimon pystyyn, näitä nyt nykyään piisaa.

Pieneen oli tullut muutamaa lajia panimon tuotteita, joista nappasin mielenkiintoisimpana matkaan Mellow Fellow -nimisen milk stoutin. Milk (tai sweet) stouthan on yleensä laktoosilla makeutettu versio stoutista. Makea, eikä kovin vahvasta päästä skaalaa.

Kesä kolkutteli viime viikonloppuna toukokuuhelteillä. Porthaninkadulla pystyi viimein katsomaan muutakin kuin masentuneita toppatakkeja ylhäältäpäin. Nyt pystyi katsomaan parvekkeelta taivasta. Viileä maitostout tuntui yllättävän kutsuvalta ajatukselta vuoden ensimmäisessä lämpöaallossa.

Vaimee Jätkä on musta olut, kaunis tiivis sormenmittainen rusehtava vaahto. Kiva kaakaojuomaa muistuttava tuoksu, kuin suklaamoussea. Laktoosin tuoma jäätelöhenkäys toki auttaa huomattavasti jälkiruokamaisuudessa. Raikasta yrttistä humalaa nippa nappa tasapainoksi.

Miellyttävä, pehmeä olut, jos nyt jotenkin ohuen puolelle kääntyvä. Maultaan oikein hyvä, tuoksua seuraileva, ainoastaan suklaisuutta tukevaa runkoa odottaisi. Näin 5,5% vahvuudessa sitä pitäisi jo olla. Maku myös häviää erikoisesti, ennen kuin jälkimakuun nousee salmiakki/lakritsinen fiilis, joka ei kestä kauan. Maussa on siis kummallinen ”katko”, se ei oikein kanna pehmeästi alusta loppuun.

Ei vikoja, ihan hyvä, mutta ei loistava.