Panimotuoretta Karhu-olutta hanasta

Oluen tuoreuden merkitys on noussut viime aikoina mediassa, ja sitä ovat korostaneet myös useat pienpanimot. Nyt Sinebrychoffkin on lähtenyt mukaan tähän trendiin. Keravan panimolta suoraan hanaantuotua Karhu-lagerolutta on saatavilla Hietalahden Hemingway—´s Bar &Café- ravintolasta.

Tämä ravintolassa tarjoiltava Karhu-olut on lasketaan 2 x 250 l astiasta, jota Sinebrychoffilla kutsutaan tynnyriksi. Kokona Karhu-tynnyriolut asettuu 1000 l suurtankin ja 30 l ravintola-astian välimaastoon. Tynnyriolutastia täytetään vähintään kahden viikon välein tai kysynnän mukaan useamminkin.

”Karhu-tynnyriolut on osuvimmillaan ravintolassa, jossa Karhua nautitaan sopiva määrä viikossa ja ravintola sijaitsee lähellä panimoamme. Hienoa, että ensimmäinen Karhu-tynnyriolutravintola on juuri Hietalahdessa, vanhan panimoalueemme vieressä”, sanoo Sinebrychoffin Karhu- ja KOFF-oluiden markkinoinnista vastaava—  tuoteryhmäpäällikkö Jonathan Heino.

Itse tynnyrin sisällä oleva olut poikkeaa hieman muualla myytävästä Karhusta, sitä nimittäin ei ole pastöroitu. Tavallisesti kaikki Sinebrychoffilla valmistettava olut pastöroidaan säilyvyyden varmistamiseksi. Tämän tuotteen kohdalla katsotaan ettei pastörointia tarvita, koska se nautitaan niin pian oluen panemisen jälkeen. Panimo myös varmistaa, ettei kylmäketju katkea tuotteen kohdalla sen matkalla panimolta tuoppiin, jolloin laadun sanotaan pysyvän erinomaisena.

”Olemme iloisia, että voimme Hemingway’sissa tarjota ensimmäisinä olutta sen tuoreimmassa mahdollisessa muodossa. Pastöroimaton tynnyriolut mahdollistaa asiakkaillemme makuelämyksen, joka on kuin suoraan panimolta. Kupariset tankit täydentävät hyvin uudistettua ravintolailmettämme ja niistä asiakas voi helposti tarkistaa, milloin tynnyri on avattu”, kertoo Restel Oy:n Brand Manager Alina Niemi.

”Mielenkiintoa Karhu-tynnyriolutta kohtaan on jo ollut. Konsepti on tietysti vielä uusi monelle kuluttajalle, mutta tuoreus on avainasemassa. Ensimmäinen Karhu-tynnyrioluterä olikin nopeasti myyty”, kertoo Hemingway’s Bar & Café -ravintolan ravintolapäällikkö Roosa Virtanen.

Sinebrychoff täyttää ensi vuonna 200 vuotta. Karhu-tynnyriolut on yksi osa juhlavuoden oluttekoja.

Kuvat: Sinebrychoff / Akifoto

mainos