Turkuun uusi olutfestivaali – Turku Craft Beer Festival

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Turku Craft Beer Festival tuo pienpanimot, siiderit, tislaamot ja huippuravintolat Turun VPK:n talolle.

Turku Craft Beer Festival on jatkoa kesällä 2017 ensimmäistä kertaa järjestetylle Turku Food & Wine Festivaalille, mutta nyt pääosassa ovat viinien sijaan oluet ja tisleet. Tapahtuman puuhamiehinä häärivät Janne Ripatti ja Samuli Pasanen. Mukana tapahtumassa on jo kymmenisen panimoa, mm. Teerenpeli Lahdesta, Kaleva Brewing Tampereelta, Linden Brewery Raumalta, Rocking Bears Brew Porista ja Kimito Brewing Kemiöstä sekä uusi Mallas Sepät-panimo Turusta. Lisäksi ainakin virolainen Tori Siidritalu sekä kuutisen tislaamoa ovat jo varmistuneet ja lisää on tulossa.

Turku Craft Beer Festival- tapahtumassa järjestetään erilaisia tastingejä päivittäin ja luvassa on myös tarjouksia kotioluttarvikkeista sekä olutlaseista. Tapahtumassa on myös oluttemppurata, missä oluttietäjät voivat testata omia makunystyröitään.

Hyvä juoma vaatii rinnalleen myös arvoisensa ruoan, joten järjestäjät ovat panostaneet voimakkaasti ruokapuoleen. Mukana on Suomen keittiömaailman grand old manin Markus Aremon Dandelion pop-up, jossa tarjolla mm. ranskalaisissa tammitynnyreissä marinoituja vihanneksia, jotka tarjoillaan liha- tai kalalisukkeiden sekä perunarieskojen tai blinien kanssa. Lihaisemmista vaihtoehdoista vastaa Turun klassikkoravintola Smör sekä Helsingin parhaimmistoon kuuluva ravintola Muru. Murun kohdalla avainsana tulee olemaan pastrami, jonka Murun Turusta ponnistanut keittiömestari Turo Väärti osaa erinomaisesti.

Turku Craft Beer Festival järjestetään 9.-10. maaliskuuta 2018. Tapahtuman ennakkoliput ja tasting-liput tulevat myyntiin perjantaina 15.12.

mainos