Turun funikulaari sai oman oluen

Suomen ensimmäinen yleisökäyttöön tarkoitettu ulkona kulkeva kaupunkivinohissi Turun Kakolanmäellä otetaan käyttöön perjantaina 24.5. Tapausta juhlistetaan Kakola Brewing Companyn tuottamalla nimikko-oluella.

Funi Dry Hopped Saison (6,2%) on suodattamaton keväinen kuivahumaloitu olut, jonka etiketin on suunnitellut turkulainen muotoilutiimi Saana ja Olli. Palkittu pariskunta tunnetaan kansainvälisesti ekologisesta ja ajattomasta kädenjäljestään tekstiilien ja grafiikan parissa.

”Halusimme oluen edustavan turkulaisen kaupunkiasumisen eurooppalaistumista, joten oluttyyliksi valikoitui elegantti saison-olut. Saison-oluiden erityisyys perustuu niissä käytettävään hiivakantaan, josta saadaan olueen moniulotteinen aromimaailma ja hienostunut kokonaisuus. Funi-oluen suutuntuma on kuiva ja runsaan hapokas”, kertoo Kakola Brewing Companyn oluentekijä Peter Torniainen.

Funi Dry Hopped Saison on saatavilla panimon omasta Minibar & Shopista, Ravintola Kakolanruususta sekä valituista ravintoloista Turun seudulla 24.5.2019 lähtien. Tarkemmat myyntipisteet julkaistaan Kakola Brewing Companyn Facebook-sivuilla.

Funikulaari kulkee 130 metriä Linnankadun ja Graniittilinnankadun väliä. Korkeuseroa ala- ja yläaseman välillä on 30 metriä. Matka-aika yhteen suuntaan on noin yksi minuutti. Funikulaari täydentää Turun f-kirjaimella alkavien liikkumisen välineiden sarjaa. Funikulaarin lähellä Aurajoessa seilaa 100-vuotias kaupunkilautta Föri, funikulaarille pääsee kaupunkipyörä Föllärillä ja seudullisen joukkoliikenteen Föli-bussilinja 1 kulkee sen ohi sataman ja lentoaseman väliä.

Kuvat: Kakola Brewing Company ja Turun kaupungin verkkosivusto.