Ummikot Umpitunnelissa: Fluffy Orange Goodness

IMG_20190803_224732

Mustan Virran Panimo, Suomi. Pale ale, 5.2%. Pullo, 0.33l.

Lääkepulloistaan tuttu Mustan Virran Panimo on ilmeisesti lanseerannut Black Brew -nimeä kantavan sarjan, mutta mikä sarjan varsinainen tarkoitus on, sitä emme tiedä. Mutta sen tiedämme, mikä on oluen tarkoitus. Tulla juoduksi. Juokaamme olutta.

Lasiin Fluffy Orange Goodness kaatuu niukasti vaahdoten, eikä se muutaman millin kerros jätä mitään pysyväistä jälkeä oranssinrusehtavan oluen pinnalle. Samea ja roskainen olut tuoksu makean ja aavistuksen kirpeänkin appelsiinimaiselta. Sitruksisuus ja käyneisyys tuo mieleen käymisvaiheessa olevan siman. Vaikea sanoa onko tämä ainakaan täysin hyvä asia. Hiukan hedelmäpyreetäkin tuoksussa on. Jos ei yksiselitteisen hyvä tuoksu, niin ainakin ihan mielenkiintoinen.

Maussakin tuntuu sitruksista appelsiinia, mutta paljon karvaampana kuin tuoksussa. Humalaisuus antaa maulle roskaisan piirteen – paljon sitä valkoista höttöä appelsiinin päällä. Karvaus ei kuitenkaan lyö yli, ja muuten varsin kevyen makuinen Fluffy Orange Goodness on sekä raikas että helppo juotava jos nyt ei kuitenkaan mikään erityisen suuri makuelämys.

Black Brew -sarjan Fluffy Orange Goodness on kevyt, raikas ja helposti nautittava kesäolut. Ei tämä millään saralla mitään mitalisijoja tavoittele, mutta on silti varsin kiva pikku olut. Ja sehän on tarpeeksi.