Ummikot Umpitunnelissa: Freak Kriek Zero Point Three Feel Free Merry Cherry Beer

IMG_20190810_223354

The Flying Dutchman, Suomi. Alkoholiton olut, 0.3%. Pullo, 0.33l.

Nimihirviöpanimo iskee taas. Flying Dutchmanin oluet ovat olleet melko vaihtelevaista sakkia, osa on ollut oikein oivia ja osa täysin mitäänsanomattomia. Keväämmällä arvioitu matsutake-sieniolut oli varsin hyvä. Vaan miten lentävältä hollantilaiselta onnistuu alkoholiton olut? Kirsikkaoluen luulisi olevan otollinen tyyli ainakin, eli lähtökohdat eivät ole paskimmat.

Käytännössä vaahtoamaton olut – vaahtoa tulee korkeintaan millin luokkaa – on väriltään kirsikkaisen punainen, valoa vasten ehkä jopa ihan lievästi pinkkiin vivahtava. Mehumaisen maukkaan oloinen. Yllättävän miedossa tuoksussa on kirsikkaa, makeutta ja sokerisiiderimäisyyttä yhdistettynä kirsikkalambicmaiseen tuoksuun. Ei paha.

Maku on mukavan voimakas. Sorbettimaisessa rungossa on makeutta ja kirpeyttä. Kirsikkaa toki myös. Kevyt, raikas ja pikemminkin mehu- kuin olutmainen tämä on, mutta ei lainkaan hullumpi tapaus. Alkoholittomuus ei tule maun tai täyteläisyyden kustannuksella, vaan päinvastoin alkoholittomaksi olueksi tässä on yllättävänkin täyteläinen maku.

Alkoholiton ja matala-alkoholinen olut voi olla hyvää. Siitä löytyy muutamia, jos nyt ei ylen monia esimerkkejä suomalaistenkin markettien hyllyiltä. Flying Dutchmanin nimihirviö-kirsikkaolut on yksi kärkipään lisä tähän joukkoon. Tästä on muuten ilmeisesti myös täysin alkoholiton versio Zero Point Zero -nimivariantilla.