Ummikot Umpitunnelissa: Hopfenstopfer Citra Ale & Bremer Keller Pils

mde

Hopfenstopfer: Höffner Brau, Saksa. American Pale Ale, 5.1%. Pullo, 0.33l.
Bremer: Union Brauerei, Saksa. Pilsner/Kellerbier, 4.9%. Pullo, 0.3l.

Takaisin Foodistin olutkalenterin pariin. Yllättäen, kaksi vaaleaa olutta: APA ja kellariolut – tai ”kellaripils”. OLEMME SUUNNATTOMAN YLLÄTTYNEITÄ!

Ulkoisesti melko samanlaiset oluet kaatuvat molemmat lasiin jonkin verran vaahdoten höttöistä, lyhytkestoista vaahtoa joka jättää pientä pitsinpoikasta lasin reunoille. Värimaailmakin on molemmissa samansuuntainen: samea ja olkinen, Hopfenstopferin ollessa aavistusta tummempi.

Bremerin tuoksusta löytää paljon rivipilsin ominaisuuksia: keveyttä, rapsakkuutta, aavistus huussia. Sinänsä ihan pätevä tuoksu, joskin hyvin epäomaperäinen. Hopfenstopfer taasen on hillityn ja tylsän humaloitu: Citra nyt ei ole ainakaan enää se kaikkein jännin humala, joten single hop Citra-olut ei ole kovin innostava tapaus nenämaailmassa.

Bremerin maku on tuoksun lailla melko tavanomaisen rivipilsin: rapsakan katkeroinen, kevyt ja mitäänsanomaton. Kyllähän tätä juo, mutta täysin kasvoton ja laadultaan korkeintaan keskinkertainen tapaus on kyseessä. Hopfenstopferin on helppo pistää paremmaksi: täyteläisen hedelmäinen, ehkä ripauksen trooppinenkin maku on mehuisa ja raikas, mutta kas, kovin epäomaperäinen. No, eipä tosiaan Citra-oluesta saa kovin omaperäistä, joten nenämaailman ohella makumaailmassakaan tämä ei ole kovin innostava tapaus, jos nyt kuitenkin monin verroin Bremeriä parempi.

Linja jatkuu, laatu mataa. Onneksi loppukin häämöttää jo.