Ummikot Umpitunnelissa: Snowcat

aviary-image-1535743840314

Crazy Mountain Brewing Company, Yhdysvallat. Kahvistout, 5.9%. Tölkki, 0.33l.

Ihan vain nimen ja tölkin perusteella ostimme tämän oluen Tukholmasta. Emme ole ikinä kuulleetkaan koko panimosta. Kahvistout tyylinä on tosin aika jees, sekin saattoi vaikuttaa ostopäätökseen.

Lasiin Snowcat kaatuu niukasti vaahdoten, eikä pysyväiskerrosta ole käytännössä lainkaan. Väriltään olut on musta, valoakaan vasten ei näy muuta kuin mustuutta. Tuoksu on kahvinen ja enemmänkin kuin paahtunut: suorastaan palanut. Ohimenevä ripaus vaniljaakin tuoksusta löytyy. Terävä tuoksu ei ole erityisen täyteläinen muttei myöskään ohut pahimpien markettistoutien tavalla. Tuoksu ei oikein lupaile hyvää eikä uhkaile pahalla.

Maku tuo vahvasti mieleen monen monituisen markettistoutin: palanutta, terävää, kalseaa… mutta ripauksen parempi kuin tavan markettistout tämä silti on. Ehkä se reilu prosentti eroa entiseen markettivahvuuteen on juurikin se ratkaiseva tekijä tässä, mikä poistaa fataalin vetisyyden ja tekee Snowcatista… noh, kehnon sijasta yhdentekevän. Eipä tässä kuuta taivaalta olla noutamassa tämän oluen voimin. Kahvisuus on harmillisen sumppimaista, ja kaikkinaiset hyvän stoutin piirteet on parhaimmillaankin välttävästi toteutettu.

Ulkoisten piirteiden perusteella shoppailu on aina riskialtista. On sitä pahemminkin kirves kiveen isketty, mutta Ruotsista asti kotiin kuljetetuksi olueksi tämä ei kyllä ihan vaivan arvoinen ollut.