Uudet Tallinkin ja Silja Linen laivojen laivaoluet on jälleen valittu

Valikoimasta löytyy viisi nimikkoviiniä ja kaksi nimikko-olutta, jotka on kaikki valittu eurooppalaisilta tuottajilta.

Viinit ja oluet ovat saatavilla kaikilla Tallinkin ja Silja Linen laivoilla seuraavan kahden vuoden ajan. Viinit ja oluet valittiin sokkomaistelumenetelmällä. Valintaprosessiin osallistui Tallink Siljan omia sommeliereja, viinin ja oluen asiantuntijoita sekä ravintolapäälliköitä. Laivaoluet valittiin 60 erilaisen oluen joukosta kahdessa kategoriassa: vaaleat ja tummat oluet. Valintaprosessissa oli oluita Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Italiasta. Valintaprosessissa maistettiin myös 120 erilaista viiniä, jotka olivat eurooppalaisilta tuottajilta viidestä eri maasta: Ranskasta, Italiasta, Espanjasta, Saksasta ja Itävallasta.

pullot

Uudet laivaoluet 2022:

Virolaisen Pühaste -panimon Meritäht 5,2 % on suodattamaton ja pastöroimaton vaalea olut, joka on luonteeltaan pehmeä, hedelmäinen ja kermainen. Tuoksussa on persikkaa, aprikoosia ja päärynää. Hedelmäisyyttä tasapainottaa raikkaan sitruunan kitkeryys sekä hapokkuus, ja jälkimaussa sekoittuvat maltainen makeus ja humalainen katkeruus. Tämä vaalea olut sopii hyvin siipikarjan, kalan, pizzan ja salaattien kanssa.

Toinen laivaolut Baltic Porter 7,9 % on palkitun virolaisen Õllenaut -panimon tervehdys tumman oluen ystäville. Tämä 1700-luvun Lontoosta peräisin oleva oluttyyli on valmistettu kuudesta eri maltaasta, brittiläisestä ja saksalaisesta humalasta, ja olut on fermentoitu brittiläisellä ale-hiivalla. Tässä portterissa on paahteisuutta sekä lakritsin, kahvin ja melassin aromeja. Olut sopii hyvin porsaanpaistin, suklaakakun tai kypsän Goudan kanssa.

Valitut viinit ja samppanjat:

Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru, kuohuviini, Corvezzo Blanc de Blancs Spumante Organic, valkoviini, Markus Huber Grüner Veltliner Winemaker’s Selection Organic, roseeviini, Barone Montalto Nero D’Avola Rosato Organic ja laivan punaviini Barbanera Campo Pietra Appassimento Organic.

Uuden laivaviinit ja -oluet korvaavat aiemmat, jotka valittiin vuonna 2019. Laivaviinit ja -oluet ovat normaalisti laivoilla kaksi vuotta, mutta koronapandemiasta johtuen edellisten viinien ja oluiden valinnasta on vierähtänyt jo kolme vuotta. Uudet viinit ja oluet ovat saatavilla toukokuusta 2022 kevääseen 2024 Tallinkin ja Silja Linen laivoilla sekä Tallink-hotelleissa.