Uusi kotimainen aito siideri: Ekta Bryggerin Franskis

Ekta—  Bryggeri: Franskis

Mistä: Pien olutkaupasta, 75cl 11,90€

Kenelle: — kokeilunhaluiselle illanviettoon tai ruokapöytään

Kotimaisessa siiderikentässä tapahtuu: uusia siideritaloja on perustettu useita. Yksi näistä on—  Ekta Bryggeri, joka — toimii — vapaapalokunnan tiloissa Tammisaaressa – — samoissa tiloissa perinteinen Hultmanin panimo pani oluttaan aina 60-luvulle saakka. En ole onnistunut saamaan käsiini Ektan edellisiä tuotteita Pallaa ja Fipeliä – nämä siiderit kun menivät aika lailla paikalliseen myyntiin. Onneksi nyt uutta tuotetta Franskista on saatavilla PIEN – myymälöistä: ja sellainen tietenkin oli heti kotiutettava.

Franskis on kuusi kuukautta tammitynnyrissä kypsennetty aito omenasiideri. — Prosentteja on 5,5% . Siideri on aitoa eli se on valmistettu tuorepuristetusta omenamehusta käyttämällä—  – ei tiivisteestä tai viinistä. Pullokoko on ihanan ranskalaistyylisesti 75 cl.

Franskiksen tuoksussa — on ihastuttava oikean omenan tuoksu. Myös hiivaisuus tuntuu nenään. Maku on kuiva, hyvinkin hiivainen, kypsää, hieman normandialaistyylistä omenaisuutta tuntuu taustalta. Jälkimaku on lyhyt.—  Tammisuus ei tule vahvana – mutta mielestäni se on vain hyvä. Herkän omenan maku peittyisi liiaksi. — Tässä siiderissä on selvästi vielä kehitettävää jotta saataisiin tasapainoinen ja runsasarominen siideri: maku jää hieman vaisuksi ja hiivaiseksi. Kuitenkin – aidon siiderin tuntu on selvä ja varmasti Ekta voi kehittää siidereitään lisää. Suosittelen ehdottomasti maistamaan! Pidän todella paljon myös — isosta pullokoosta – siinäkin on ranskalaista tuntumaa.

aikakausilehti