Kotimaisen oluen verkkokauppa sallittava!

Kriisin aikainen verkkokauppatoiminta mahdolliseksi myös suomalaisille panimoille!

Eri maiden lippujaTämä on ehkä isossa kuvassa pieni murhe, mutta varsinkin pienpanimojen tulevaisuuden näkökulmasta tilanne on absurdi. Suurin osa panimoista kärsii korvaamattomia vahinkoja siitä, että kaikki tapahtumat on kielletty ja ravintolamyynti hyytyy totaalisesti. Samaan aikaan on tullut ensimmäiset ilmoitukset siitä, että kauppojen valikoimaa supistetaan merkittävästi ja keskitytään ”oleellisten” tuotteiden toimittamiseen kauppoihin, eli suomeksi sanottuna paskapaperin ja tonnikalan. Varsinkin pienpanimoiden myyntikanavat kutistuvat entisestään.

Tämä vahvistaa hurjasti verkkokauppaa myös panimojuomissa. Kriisin paineessa yhä kasvava kansanosa tilaa enenevässä määrin panimotuotteensa ulkomaisesta verkkokaupasta suoraan kotiovelle, välttäen ihmiskontakteja. Suomalaisilta panimoilta tämä on kielletty. Edes kotimaahan ei saa myydä verkkokaupan kautta, vaikka se olisi varsinkin monelle pienpanimolle ainoa toiminnan jatkon mahdollistava elämänlanka.

Hallituksen tulisi antaa valmiuslakinsa antamin valtuuksin panimoille edes kriisin aikainen oikeus myydä tuotteitaan verkkokaupan kautta, kunhan kaikki samat edellytykset kuin ulkomaisilla toimijoilla on, täyttyvät. Tämä ei maksa valtiolle mitään, mutta tuo verotuloja Suomeen!! Samoin on aika myös tarkistaa oluen verotusta!

Jos siis haluat ostaa suomalaista olutta kotiovelle, pitää se tilata ulkomailta. Ensin kärrätään oluet rekka-autoilla ulkomaille ja sen jälkeen takaisin. Ja verot keräävät muut maat, mutta haitat  kannamme me.

Jakakaa tätä uutista eteenpäin niin, että päättäjät näkevät tämän vakavan viestin! Nyt on aika toimia!

PS: Kansalaisadressia valmistellaan eri tahojen parissa joten pysy kanavalla ja hyvinhän tämä kotiin tilaaminen on onnistunut myös aikaisemmin kuten alla olevat kuvat kertovat.

aura-olut mainos

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat Retromies

Teksti: Rami & cyde