Viikon olut ja ruoka -pari: juuresvoi ja brown ale

Hieman makeansuolainen juuresvoi vaalealla leivällä ja hennon paahteinen brown ale ovat maukas pari, jossa voin juurevuus yhdistyy oluen maltaiseen makeuteen. Sekä ruoka että juoma ovat mehevän makuisia ja tukevat toisiaan mukavasti.

Juuresmajoneesi

  • noin 200-300 g lanttua, palsternakkaa tai muuta juuresta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 dl majoneesia
  • rosmariinia
  • suolaa ja mustapippuria

Leikkaa lanttu palasiksi ja paahda sitä hunajan ja öljyn kanssa uunivuoassa uunissa noin 10-15 minuuttia (niin että lanttu pehmenee) 200 asteessa. Anna jäähtyä. Laita lanttu kulhoon ja kaikki vuoassa ollut öljy ja hunaja, lisää rosmariinia ja majoneesi. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi, maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa rapeakuorisen leivän kera. Juomaksi maltainen brown ale.

 

Resepti on julkaistu Olutposti 3/19 -lehdessä.

tilaa olutposti mainos