Viikon olut ja ruoka -pari: Omenainen olutkana, satokausivihannekset ja witbier

Sadonkorjuu on edelleen parhaimmillaan, joten sitä kannattaa hyödyntää ruuanlaitossa. Mehukas omenakana, satokausikasvikset raikkaan salviakastikkeen kera maistuu kaikille. Varaa viereen raikas belgityylinen vehnäolut, hedelmäinen IPA tai mausteinen saison-olut.

Omenainen olutkana ja satokausivihannekset, salviajugurttikastike

6 kpl kanankoipia

Marinointiliemi:

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ½ dl belgityylistä vehnäolutta
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl rakeista sinappia
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 2 kpl omenaa raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • lehtipersiljaa
  • Koristeeksi: Lehtipersiljaa ja sitruunalohko

Yhdistä marinointiliemen ainekset. Laita öljyttyyn uunivuokaan kanankoivet ja kaada liemi päälle, hiero lientä koipien nahan alle ja anna marinoitua pari tuntia, kääntele välillä. Paista sitten vuoassa noin 40 minuuttia 200 asteessa. Voit välillä valella kanaa liemellä.

Satokausikasvikset ja salviajugurttikastike

  • 1 parsakaali
  • noin 15 minitomaattia
  • 1 kukkakaali tai 300 g kukkakaalisekoitusta
  • 200 g babypinaattia
  • 1,5 dl oliiveja
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Salviajugurttikastike

  • 1 puntti salviaa
  • ½ sitruunan menu tai maustamatonta hapanolutta
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • suolaa

Sekoita kastikkeen ainekset ja laita viileään tekeytymään. Paloittele parsakaali, kukkakaali nupuiksi ja puolita tomaatit. Laita kulhoon, pyörittele öljyssä ja levitä uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista noin 20 minuuttia 200 asteessa, ensimmäiset 10 minuuttia uuniluukku hieman auki (tue vaikka puukauhalla). Lisää sitten oliivit ja feta, paista vielä noin 5-7 minuuttia.

Tarjoa heti kanankoipien ja rapeakuorisen leivän kera. Juomaksi hedelmäinen IPA, belgityylinen vehnäolut tai mausteinen saison-olut.

Maista myös kurpitsarisottoa!

Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen sieni-kurpitsarisotto ja amber ale